„Pošto smo u međuvremenu došli do snimaka, mislim da je jasno da je posle tuče u kojoj su učestvovali, on bio toliko povređen da je od tih posledica preminuo u Urgentnom centru. I upravo zbog toga će ova dva maloletna lica, oni su glavni usumnjičeni, biti predati dalje tužilaštvu i drugim državnim organima kako bi se procesuirali za najteža krivična dela“, rekao je Dačić.

On je pohvalim pripadnike policije koji su radili na tom slučaju, jer je, kako je rekao, to bio izuzetno komplikovan slučaj u kojem nije bilo svedoka i moralo se veoma pažljivo prići svemu tome.

„Mi smo zaplenili nekoliko snimaka sa okolnih kamera koji su na drugim nekim objektima, pošto nema direktnog snimka konkretno tog terena. Ali je sa svih tih kamera bilo moguće, uz dosta pažnje, zato što je reč o maloletnim licima, identifikavati lica. Tako da, što se tiče policije, svima treba da bude jasno da niko neće moći da izbegne hapšenje“, poručio je Dačić.

On je takođe opomenuo medije da vode računa da je reč o maloletnim osobama i da po nassem zakonodavstvu postoji njihova zaštita.

Ministar unutrašnjih poslova izjavio je danas da je policija identifikovala oba napadača na Đorđa Mijatovića, brata potpredsednika Vlade Federacije BiH, koji je prekjuče ubijen u Beogradu.

U pitanju su maloletnici F. B. (16) i N.Z. (17).

MUP je juče saopštio da je policija u nedelju u 18.20 časova dobila prijavu da su u jednom parku na Voždovcu dve osobe pretukle četrdesetogodišnjeg muškarca.