Dva dijametralno suprotne polovine meča smo videli, jednu u kojoj su crno-beli i pored izgubljenih lopti držali razliku i drugo tokom kog im ništa nije išlo od ruke.

Susret je mnogo bolje otvorio gost osokoljen slavljem u prvoj utakmici, pa je tako serijom od nekoliko trojki odmah stigao do osetne razlike. Najpre su pogađali Ponitka i Trifunović sa distance, a ubrzo je na semaforu razlika krenula da raste, kada su i Smit i još jednom Poljak bili precizni. Jelavić je koliko toliko držao domaćina u tim momentima.

Mega se napadački stabilizovala do kraja prvog kvartala, ali im je bilo potrebno da to učine i defanzivno i tako zaustave raspoložene šutere. Kaboklo je bio pokretačka snaga Partizana pod košem, pa je upravo nakon jednog njegovog zakucavanja gost došao do dvocifrene razlike od 28:18 na kraju prvog kvartala.

Relativno brzo je Željko Obradović zatražio tajm-aut u drugom kvartalu, iako se razlika minimalno istopila. Kao da je predosetio opuštanje svog tima, koje je u većem obimu usledilo tek u drugom poluvremenu.

Iz ugla domaćina bitno je bilo iskontrolisati igru u odbrani i u tome im je sve bolje išlo. Veliki problem ekipe Željka Obradovića bila je odbrana reketa i vrlo često smo gledali koševe uz dodatno slobodno bacanje za Megu. I pored svega miksom poena sa različitih pozicija na poluvreme se otišlo sa vođstvom gostiju od 47:41.

Od prvih napada u drugom poluvremenu bilo je primetno da Partizan ne igra na pravom nivou. Nako ntrojke Jovića za minus četiri usledila je serija Mege koja je stala na 8:0 i domaćin je vodio prvi put na meču (52:51). Filips je trojkom naterao Željka da zatraži novi tajm-aut, koji se isplatio jer je Kaboklo sprečio rivala da se odlepi.

Do tri minuta pre isteka treće deonice rezultat je bio u potpunom egalu, nakon čega je na scenu stupio Panter, koji je dobar deo prvog poluvremena propustio zbog tri faula. Njegovi promašaji uz iskorišćene penale Mege doneli su plus pet ekipi u roze opremi pred poslednjih deset minuta.

Filip Jović je meč okončao sa 14 poena, 13 je dodao najbolji strelac KLS-a Filips uz 4 asistencije, dok su Ilija Milijašević i Andrija Jelavić dali po 12. Hrvatski košarkaš je dao 7 skokova. Na suprotnoj strani je Bruno Kaboklo imao 18 i 6 skokova, 17 je dodao Džejlin Smit, dok je 12 imao Mateuš Ponitka.

Mega - Partizan 92:88 (18:28, 23:19, 26:15, 25:26)