Izraelski javni servis Kan izdao je saopštenje u kojem kaže da je "Eden  sa ponosom izašla na pozornicu na generalnoj probi i pružila neverovatan nastup", prenosi Tajms of Izrael.

Podsetimo, Eden Golan je morala da promeni tekst svoje pesme kako bi mogla da učestvuje na takmičenju, a organizatori brinu i za njenu bezbednost.

Njena pesma se prvobitno zvala Oktobarska kiša, ali se smatralo da tekst aludira na napade 7. oktobra. Zbog kršenja pravila o političkoj neutralnosti, Eden je morala da promeni tekst kako bi joj bilo dozvoljen da se takmiči.

Međutim, problemi su se nastavili i nakon promene teksta.

U Malmeu, u kom se održava ovogodišnja Evrovizija, došlo je do pro-palestinskih protesta zbog čega je Eden bila ugrožena bezbednost.

Policija joj je zato poručila da ostane van vidokruga javnosti sem za vreme nastupa, preneo je Juronjuz. Savetovali su joj da ne napušta hotelsku sobu, kako ne bi rizikovala svoju bezbednost.

Eden se oglasila uz nadu da će svojom muzikom uspeti da ujedini ljude.

"Došla sam ovde da pokažem svoj glas, da podelim svoju ljubav, moj dar od Boga i uz nadu da ću navesti ljude na nešto osete i da ću ostaviti trag na njihovim dušama i da ću ujediniti muzikom", rekla je Golan u ponedeljak za Rojters.

Organizatori su zabranili i isticanje zastava koje nisu priznate državne zastave ili lgbt zastave, što je u prevodu značilo zabranu za zastavu i druge simbole Palestine.