Madriđani su posle prvog meča u Minhenu, koji je završen nerešenim rezultatom 2:2, uspeli da nadigraju Bavarce pred svojom publikom i dođu do veoma važne pobede.

Imali su zaostatak od jednog gola posle pogotka Alfonsa Dejvisa, ali je Hoselu "džoker" sa klupe ušao i sa dva gola čekirao kartu Reala za veliko finale sa Borusijom iz Dortmunda na "Vembliju".

Real je odlično ušao u meč i već u 13. minutu imao ogromnu šansu za vođstvo. Do lopte je došao VInisijus Žunior, gađao ka golu Nojera, ali se isprečila stativa.

Odmah u nastavku akcije, Rodrigo je pokupio odbijenu loptu, ali je Nojer bio na visini zadatka i odbranio njegov pokušaj.

Nije bilo većih šansi sve do 28. minuta, ipak Real je kontrolisao igru, stvarao polu-šanse i držao loptu u svom posedu. Bajern nije uspevao da poveže linije, sredina terena nije funkcionisala.

Ipak, Bavarci su u 28. minutu pokušali preko Harija Kejna da dođu do prednosti, iz prve je reprezentativac Engleske gađao ka golu Lunina, koji je bio na visini zadatka i posla loptu u korner.

Do kraja prvog poluvremena, još jednu veliku šansu je imao Vinisijus Žunior, ali Nojer je uspeo ponovo da izađe kao pobednik.

Real je bio bolji u prvom poluvremenu, imao je ozbiljnije prilike, Nojer je u tri navrata morao da spasava svoju mrežu. Bajern je takođe stvorio nekoliko šansi, ali ne toliko opasnih. Po igri Realu je pripao prvi deo igre, ali ipak mreže su "mirovale".

Odmah na startu drugog poluvremena, Vinisijus Žunior se ponovo našao u šansi, a potom i Alfonso Dejvis.

Ređale su šanse za Real, tandem Brazilaca je prodirao ka golu Bajerna, ali je Nojer uspevao da zaustavi sve pokušaje.

Ipak, u nastavku je Alfonso Dejvis uspeo da uđe u šesanesterac, izbaci odbranu i pogodi malu mrežu, savlada Lunina za vođstvo Bajerna – 1:0.

Ekspresno je Real mogao da se vrati u meč, samo tri minuta kasnije Dejvis je postigao autogol, ali je on poništen posle konsultacije sa VAR-om.

Simon Marčinjak je pogledao situaciju i video da je Naćo napravio faul nad De Lihtom pre nego što je lopta pogodila mrežu.

Nastavio je Real da napada, ali je Bajern uspevao da odoli svim naletima, bar do 88. minuta kada je Hoselu, "džoker sa klupe Ančelotija uspeo da izjednači rezultat.

On je ušao u 81. minutu i samo sedam minuta kasnije uspeo da poravna rezultat. Sjajno se našao u kaznenom prostoru i posle dodavanja Vinisijusa Žuniora uspeo da savlada Nojera.

Delovalo je kao da će meč da ode u produžetke, ali se Real nije predavao da sve reši u regularnom delu.

Igrao se prvi minut nadoknade, kada je Hoselu ponovo zatresao mrežu. Uspeo je da pogodi posle dodavanja Ridigera i dovede Real do prednosti – 2:1.