Ovaj slučaj veoma je zaintrigirao domaću, ali i američku javnostu, a na društvenim mrežama pojavila se prva fotografija uhapšenog Davida, za kojeg se tvrdi da je saslušan i da je na sud doveden sa lisicama na rukama.

„Upravo sam bila na sudu sa Davidom Kneževićem. Kamere nisu bile dozvoljene. Nosio je zelenu majicu i pantalone. Imao je lisice na rukama i nogama. Saslušanje je bilo brzo. Sudija je zakazao ročišta ove i sjledeće nedjelje. Čekaju se sudska dokumenta za više odgovora nadležnih“, napisala je novinarka Bruk Šefer koja je izveštavala za „News nation“.

On je uhapšen juče na aerodromu u Majamiju, kada je došao letom iz Beograda. Knežević je državljanin Srbije.

Knežević je prije nestanka svoje supruge otišao u Beograd.

Srpski organi su pomagali u potrazi u saradnjiu sa američkim, španskim i kolumbijskim policajcima.

Ana Marija Knežević preselila se u Madrid prošle godine u decembru, ona je željela da krene život od početka i da se odmori od teškog razvoda od Davida Kneževića koji je izazvao depresiju i zbog čega se liječila. Njen brat Huan Felipe objasnio je da je njihov razvod bio veoma komplikovan zbog novčane sume sa kojom se, prilikom raspodjele, nije slagao njen bivši suprug David.

Ona se preselila u luksuzno naselje Salamanka, gde je rentirala stan do marta ove godine.

Nestala je početkom februara, a za cijeli slučaj javnost je saznala kada je njena prijateljica u medijima ispričala da se nešto loše dogodilo.

Ana je na dan nestanka poslala poruke na lošem engleskom i španskom svojim poznanicima.

Nepoznata osoba viđena ja kako boji sigurnosne kamere na zgradi u kojoj je živjela.