Svako od njih imao je velike snove, verovao je da će sutra biti bolji nego što je bio juče. Čvrsto su se uzdali da će uspeti u svojim misijama. Tog 3. maja krenuli su u školu uzbuđeni oko fotografisanja za almanah, a roditelji su ih ispratili ni ne sluteći da će taj poljubac ili zagrljaj biti poslednji. Od tada, ostalo im je da žive sa bolom i sećanjima na ono što ih podseća na njihove najbliže.

09:00- Pristiže veliki broj građana

Veliki broj građana pristiže ispred škole. Pale sveće i ljube slike ubijenih. Na drveću oko škole nalaze se laste od papira. Ovim simbolom oblepljeni su i zidovi OŠ "Vladislav Rubinikar".

08:41- Oglasila se sirena 

Ispred Osnovne škole "Vladislav Ribnikar" u 08.41minut začuo se zvuk sirene koji je trajao jedan minut.

U isto vreme ispred sve medijske kuće na minut prekinule su program. Da se nikada ne zaboravi 3. i 4. maj.

Građani Srbije minutom ćutanja odali su počast ubijenim.

Predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić rano jutros položio je cveće u školi "Vladislav Ribnikar" .

"Pre tačno godinu dana, svanulo je poslednje školsko jutro za naših devet anđela i čoveka koji ih je čuvao i o njima očinski brinuo. Prošla je godina od nezapamćene tragedije koja je ostavila neizbrisiv ožiljak na duši cele zemlje, ali nisu prošli bol, neverica i neizmerna tuga. Iza bezumnog čina koji je u trenu ugasio živote, budućnost i snove Ane, Sofije, Mare, Andrije, Bojane, Angeline, Eme, Katarine, Adriane i njihovog čika-Dragana, ostala je praznina, ali i strašna opomena celom društvu da svim snagama čuvamo našu decu od svakog zla, opasnosti i pretnje", izjavio je Vučić.

Kako predsednik navodi, na to nas obavezuju njihovi snovi i sve ono što su mogli da postanu, te da treba da učinimo sve da se kao zemlja uzdignemo posle ovog užasa koji nas je zadesio..

"Izražavam iskreno i najdublje saučešće porodicama ubijenih. Neka počivaju u miru", dodao je.

U masovnom ubistvu koje je trinaestogodišnjak započeo 8.41, ubijeni su: Mara Anđelković, Bojana Asović, Angelina Aćimović, Ana Božović, Adriana Dukić, Ema Kobiljski, Katarina Martinović, Sofija Negić, Andrija Čikić i Dragan Vlahović.