"Ako nisu vodili računa o stigmi koja se ovom rezolucijom nameće cijelom srpskom narodu, mogli su se bar zapitati kako će se osjećati blizu 40 odsto državljana Crne Gore koji se izjašnjavaju kao Srbi", rekao je Dodik.

On je ocijenio da je Milo Đukanović poražen na izborima, ali da je nažalost pobijedila politika koja je po pravilu na štetu Srba u Crnoj Gori.

"To je večeras potvrdio i premijer Spajić", napisao je Dodik na društvenoj mreži "X".

Njemački stručnjak za Zapadni Balkan i proširenje NATO Milan Nič objavio je da je premijer Crne Gore Milojko Spajić potvrdio da će Crna Gora glasovati za rezoluciju UN-a o Srebrenici, ali da je neće sponzorisati.

Nič koji jei član njemačkog Vijeća za vanjske poslove, imao je priliku da danas razgovara sa Spajićem u Berlinu, prenosi N1.

''Imao sam priliku da pitam Spajića o kretanju Crne Gore ka EU , da li je bolje da ide sama ili u manjoj grupi. Također, zanimalo me balansiranje između krhke parlamentarne većine naspram principa činilaca vlasti, kao i njegov stav i stav Vlade o predloženoj rezoluciji UN o genocidu u Srebrenici'', naveo je Nič, prenijela je RTCG.