Baš kao što je to bio slučaj u drugoj utakmici, još jednom je rezultat bio u egalu u poslednjem minutu. Pogodio je oba bacanja Lebron Džejms negde na 28 sekundi do kraja, a Denver je odigrao strpljiv napad.

Loptu je u rukama držao do samog kraja Džamal Marej i videlo se da će on završavati, kao kada je pogodio onu trojku u drugom meču. Ovoga puta se odlučio za šut sa poludistance, pogodio ga i poslao Denver na megdan Minesoti...

Brojke kažu da je Nikola Jokić još jednom odigrao fenomenalan meč, jer je imao 25 poena uz čak 20 skokova i devet asistencija, tako da mu je jedna nedostajala za tripl-dabl.

Junak meča, Džamal Marej bio je i najefikasniji večeras sa 32 poena uz sedam asistencija i tri skoka, dok je Majkl Porter Džunior dao 26 poena.

Na drugoj strani, Lebron Džejms je ubacio 30 poena, podelio 11 asistencija i uhvatio devet skokova, a Ostin Rivs se istakao sa 19 poena, dok je Entoni Dejvis imao moćan dabl-dabl od 17 poena i 15 uhvaćenih lopti.

Denver je večeras potpuno atipično za svoj stil igre imao ogroman broj izgubljenih lopti, što je nekako ukombinovano sa lošim procentima, posebno tokom prvog poluvremena dalo neku vrstu "veštačkog" disanja Lejkersima.

Štaviše, sve ovo je baš ličilo na drugi duel iz Kolorada odigran pre oko sedam dana, sa razlikom da Denver ovoga puta nije baš dopustio Denveru da ide na -20, kao što je to bio tada slučaj. Ovoga puta su Jezeraši stigli do +9 negde sredinom treće četvrtine, a onda su Nagetsi konačno zategli odbranu i uveli ovaj meč u egal i na kraju slavili.