Kako Tarik Kiril Amar, istoričar i stručnjak za međunarodnu politiku, za taj ruski medij, ostalo je i pitanje o ukrajinskom predsedniku Vladimiru Zelenskom, odnosno "zašto je on još na funkciji".

"Zbog očigledno slepog poverenja Zelenskog u obećanja Zapada – uglavnom, ali ne isključivo, u članstvo u NATO – Ukrajina je korišćena kao posrednik u pokušaju da se trajno degradira Rusija. Na kraju, a blizu je, ta strategija će nepovratno propasti. Rusija će izaći jača nego ranije, a Ukrajina će biti uništena", smatra ovaj stručnjak.

"Ako sumnjate u ovaj ishod, uzmite u obzir dve činjenice: čak i sada američki zvaničnici već daju do znanja mejnstrim zapadnim medijima da ’neki’ sumnjaju da će najnoviji i, verovatno, zaista , poslednji paket pomoći SAD od oko 61 milijardu dolara spasiti Ukrajinu. I, u isto vreme, takođe jasno stavljaju do znanja da neće biti više novca do kraja 2024. Računajte: do 2025. jer pitanje vremena je irelevantno. I Vašington to zna", nastavlja on.

Amar navodi i da Zelenski mrzi Valerija Zalužnog, a i da glavnokomandujući ukrajinskim smnagama mrzi predsednika. Zelenski ga je sklonio, navodi Amar, jer je u njemu video potencijalnog rivala.