Pucnjava se dogodila jutros oko 10 časova ujutru u krugu poznate fabrike „Marteks“ u Preljini.

Osumnjičeni je prvobitno došao do firme u kojoj se nalazila žrtva. Najpre su razgovarali, ali je razgovor ubrzo eskalirao u verbalnu raspravu, nakon čega je Popović upucao Simovića. Simović je preminuo na licu mjesta i ekipa Hitne pomoći po dolasku na teren mogla je samo da konstatuje njegovu smrt. Osumnjičeni je iskoristio trenutak da pobegne.

„Muškarac je ušao u lokal, pozvao ga da porazgovaraju. Potom je izvadio pištolj i upucao ga. Simović je ostao mrtav na licu mesta“, ispričali su za medije očevici napada.

Poduži dosije: Zelenašenje, iznude

Široj javnosti u Čačku ubijeni muškarac odranije je poznat kao lokalni biznismen koji se nerijetko dovodio u vezu sa različitim krivičnim djelima. Kako su ispričali mještani, Simović se bavio trgovinom automobilima i građenjem nekretnina. Prije određenog vremena oduzeta mu je kompletna imovina, privremeno, jer se navodno povezuje sa kriminalnim aktivnostima, zelenašenjem i iznudama.

Mediji navode i da ima krivični dosije, te da je već bio osuđivan za dva slučaja iznude, četiri zelenaštva uz davanje pozajmica s mjesečnom kamatom od 10 odsto, dvije prevare i nedozvoljenu trgovinu, a on i njegovi roditelji su optuženi za pranje novca.

Naime, kako su mediji prenjeli, porodici Simović su 2012. godine privremeno zaplenjene tri kuće, tri stana, dva lokala, preduzeće, pet automobila i šest placeva u okolini Čačka.

Zasad nije poznat tačan motiv ubistva, pominju se raniji sukobi i nekoliko verzija.

„Prema jednoj verziji, ubijeni Simović je navodno prilikom jednog sukoba zapalio vozilo Popoviću, te ovo može biti jedan od motiva sukoba. Prema drugoj verziji, navodno sukob između njih dvojice je izbio zbog placa u izgradnji. Ipak nema detalje o kakvom je placu riječ i šta je sporno u tom slučaju“, kaže izvor.

U Čačku je tokom današnjeg dana bilo pojačano prisustvo policije, provjeravala su se sumnjiva vozila u potrazi za osumnjičenim napadačem koji se nalazi u bjekstvu.

O cijelom slučaju obavješteno je i Više javno tužilaštvo u Čačku.

Tokom istrage biće utvrđene sve okolnosti zločina.