On je rekao da je PDP prvi plakat simbolično zalijepio u 11.55 časova jer je ,,pet do dvanaest'' kada je riječ o stanju u privredi, ekonomiji, školstvu i drugim oblastima.

,,PDP će od 7. oktobra sprovesti parolu – Jedan čovjek, jedno budžetsko primanje. Ako se oduzme pravo da isti čovjek ima više budžetskih primanja, mogli bismo da stvorimo 10.000 novih radnih mjesta. Zalagaćemo se i da direktori javnih institucija koji ne sprovedu plan poslovanja budu smijenjeni. Imamo kvalitetnu listu u Semberiji, devet kandidata koji svojim poštenjem, obrazovanjem i časnim radom mogu donijeti promjene'', naveo je Vićanović.

Predsjednik Gradskog odbora PDP-a Slaviša Marković istakao je da se Republika Srpska suočava sa odlaskom velikog broja mladih, koji bi trebalo da budu budućnost razvoja i napretka.

,,Ako nam mladi odu u inostranstvo, više neće biti važno koja politička opcija je na vlasti. Zato, PDP je izradio program obnove koji veliku pažnju daje zadržavanju mladih u Republici Srpskoj'', naglasio je Marković.

On je dodao da je za PDP važno da građani podrže sve njihove kandidate, ali prije svega Mladena Ivanića koji je u prethodne četiri godine pokazao kako se brani Republika Srpska u Sarajevu i BiH.

,,Izbor Vukote Govedarice za predsjednik RS značiće da će Srpsku voditi častan, pošten i sposoban čovjek, koji može sam da donosi odluke, za razliku od njegovog protivkandidata koji za svaku sitnicu mora da se konsultuje sa stranačkim liderom'', kaže Marković.

Nosilac liste PDP-a za Parlamentarnu skupštinu BiH Milenko Ristić rekao je da su svi kandidati ove partije iz Izborne jedinice šest pošteni i uspješni ljudi, prije svega domaćini i uzori u svojim zajednicama, te da će izbor bilo koga od njih značiti prosperitet za Republiku Srpsku i BiH.