Novak Đoković je i dalje broj jedan. a njegova dominacija ukupno traje 421. nedelju. On ima 10.035 bodova, što je za 310 više nego prethodne nedelje.

Te poene je dobio plasmanom u polufinale ATP turnira u Monte Karlu, gde da je zaustavio Kasper Rud.

Janik Siner je zaustavljen na istom nivou, a njega je izbacio osvajač turnira Stefanos Cicipas. Italijanski teniser je za taj rezultat dobio 40 bodova i ukupno ima 8.750.

U top pet se dalje menjao broj bodova, ali ne i pozicije. Iza Italijana je Karlos Alkaras (8.645), sledeći je Danil Medvedev (7.085), a onda ide Aleksander Zverev (5.425).

Šesti je Kasper Rud, koji je napredovao za četiri pozicije (4.025), a onda sledi Cicipas, koji je skočio za pet pozicija i vratio se među deset najboljih na svetu posle godinu i po dana (4.000).

Andrej Rubljov je osmi (3935), a za njih slede Hubert Hurkač (3.675) i Grigor Dimtrov (3.595).

Holgera Runea je gubitak 400 bodova koštao pada od pet pozicija, pa je on sada 12, dok je Tejlor Fric nazadovao dve i 15. je.

Što se ostalih srpskih tenisera tiče, Laslo Đere je 35, što je za poziciju niže nego prošle nedelje, Dušan Lajović je sa 56. mesta pao na 58.

Miomir Kecmanović je napravio skok od šest mesta i sada je 60.

Novak prvi baš još mesec dana

Najbolji teniser sveta Novak Đoković je doživeo poraz u polufinalu Monte Karla od Kaspera Ruda rezultatom 2:1. Ovaj neuspeh ne ugrožava trenutno prvo mesto na ATP listi za Đokovića, njegovo mesto je "zacementirano" u narednih mesec dana.

On ima više od 1.000 bodova od prvog sledbenika Siner i prvo mesto će držati bar do 20. maja, dan nakon završetka mastersa u Rimu.

Janik će imati priliku da ga prestigne na ATP listi ukoliko ostvari dobre rezultate na turnirima u Madridu i Rimu pred Rolan Garos. Nakon Monte Karla, i Đokovićev raspored uključuje nastupe na turnirima u Madridu i Rimu, mada se i dalje čeka zvanična potvrda.