Britanski kraljevski par, Čarls i Kamila, dosad su vreme provodili u Klarens Hausu, međutim, zbog lečenja kralja Čarlsa oni će se preseliti u Bakingemsku palatu.

Izvori bliski kraljevskoj porodici su još prošle godine govorili kako se radovi u Bakingemskoj palati ubrzavaju, a prema nekim planovima, sve bi trebalo da bude gotovo do 2027. godine, prenosi Hello!

Cilj selidbe je da olakša život kralju kako bi mu sve bilo bliže i lakše da obavlja svoje svakodnevne obaveze, a i kako bi olakšao lečenje, s obzirom na to da se spekuliše kako se ne nalazi u najboljem zdravstvenom stanju nakon otkrivanja karcinoma

S obzirom na to da je reč o kompleksnom procesu preseljenja, kralj je ovih dana u potrazi za novim članovima osoblja koji će odigrati ključnu ulogu u tome. Njegovi predstavnici objavili su oglas u kojem se traže osobe zadužene za "održavanje, čišćenje i brigu o širokom rasponu enterijera i predmeta, osiguravajući da budu predstavljeni u najboljem izdanju".

U oglasu je takođe navedeno da će zaposleni morati da putuju u druge kraljevske rezidencije tokom cele godine, u trajanju do tri meseca.