Zbog ograničenog budžeta, pojavila se informacija da će berlinska Alba sledeće sezone igrati Evrokup.

To je otvorilo jednu dodatnu poziciju za narednu sezonu i Crvena zvezda i Partizan dobili su lepe vesti kada se ta informacija pojavila.

Ipak, najgori tim Evrolige ove sezone ipak neće ići u Evrokup naredne sezone, poručili su čelnici kluba.

To sada pravi problem najboljim srpskim timovima jer Alba ima A licencu i želi da ostane u Evroligi i zadrži to mesto koje ima.

Direktori kluba Imar Oheda i Marko Baldi kažu da će tim i naredne sezone igrati Evroligu i da to očekuju.

- Ispunjavamo sve uslove da igramo Evroligu - poručio je Baldi.

Sada, prema informacijama poznatog španskog košarkaškog portala “Ensestando”, deluje da rade sve kako bi igrali elitno takmičenje, a nikako ne razmišljaju o selidbi u Evrokup.

- Alba iz Berlina je Evroligi predstavila dokument, koji je potpisao Đordi Bertomeu (bivši predsednik organizacije, prim. a) koji garantuje da će igrati Evroligu i u sezoni 2024/25. Taj dokument pokazuje da će igrati Evroligu i naredne sezone što je promenilo planove onih koji su odgovorni u takmičenju. Ovo će imati uticaja na ambicije Valensije kao i na onaj srpski tim koji ne osvoji ABA ligu - navodi “Ensestando”, kako prenosi Mondo, pozivajući se na pomenuti dokument koji je prezentovan ljudima iz Evrolige.

Oni kažu da Alba ispunjava sve uslove za tako nešto, a španski portal Ensestando objavio je informaciju da je Alba već načinila korak ka učešću u Evroligi.

Berlinski klub je to uradio tako što je predstavio dokument koji je potpisao bivši predsednik Đordi Bartomeu i koji im garantuje učešće u Evroligi i u sezoni 2024/25.

Oni navode i da će Alba tako verovatno i naredne sezone igrati u Evroligi, te da će to "uticati na ambicije Valensije i srpskog tima koji ne osvoji ABA ligu".