Brđani su želeli da posle dugo vremena uzmu skalp Topolčanima, a domaćin da bez previše rizika nastavi seriju utakmicu bez poraza. Na kraju, po bod kao odraz opšteg utiska onog što su prikazali. Jedna od onih utakmica koje nisu omiljene fudbalskim zaljubljenicima zbila se na stadionu u Bačkoj Topoli, premda nije ostala u potpunosti bez zanimljivih momenata

Istih nije bilo u izobilju, umesto toga klinč za svaku loptu i od početka je jasno bilo da bi eventualno jedan pogodak na bilo kojoj strani mogao da u dobroj meri odredi dalji tok zbivanja. Plus jedan na bodovni saldo oba tima deluje kao scenario koji bi mogao da zadovolji i Žarka Lazetića, ali i Gorana Stanića. Tako je TSC ostvario sedmu utakmicu bez poraza i to nakon pet trijumfa dok niz belo-crnih bez kiksa iznosi pet mečeva od čega su četiri bila bez pobednika.

Gosti su dobro stajali u bloku i pokušavali su strpljivom igrom da grade akcije, bez previše rizika. Svesna je bila i ekipa Žarka Lazetića da ne sme previše da reskira, iako su i jedna i druga odbrana pokazale manjkavosti, ipak u prvom delu nije bilo mnogo prilika da se iste kazne kada dođu do izražaja.Iako ga dugo nije bilo na crti, Filip Samurović je u meč ušao sa dosta samopouzdanja i to se videlo prilikom pokušaja Đakovca u uvodnim momentima utakmice.

Uspeo je Čukarički da preuzme inicijativu sredinom poluvremena i to se ogledalo kroz pokušaj Kovača sa distance zbog čega je morao da reaguje Ilić, a onda je u dva navrata i Melo nagovestio da može da bude i te kako opasan.

Najpre je naterao na intervenciju čuvara mreže domaćih, a onda je i poslao loptu tik iznad gola. Kako se približavao 45. minut bivalo je sve mirnije na „TSC areni”, ali je to mogao da pokvari Ćirković pred samu pauzu. Primio je ofanzivac Topolčana loptu na levom boku, a onda je gađao dalji ugao, ali se istakao Samurović sjajnom intervencijom.

TSC je pokušao da izvrši pritisak na početku drugog poluvremena, pa je Pantović imao odličnu priliku posle svega nekoliko minuta igre, ali je bivši fudbaler Voždovca pogodio spoljni deo mreže na centaršut Ćirkovića. Na visokom je nivou bila koncentracija Samurovića, pa je golman Brđana posle skraćenog kornera Petrovića morao da loptu maltene vadi iz mreže i to uz pomoć stative koja mu je u toj situaciji bila saveznik.

Goran Stanić se odlučio da njegova ekipa igra bez previše rizika i Čukarički je uglavnom čekao da šanse gradi iz kontri, kojih nije bilo previše. Priliku da posle dugo vremena težište zbivanja preseli pred Ilićev gol imao je Nikčević, ali je njegov šut sa ivice kaznenog prostora otišao pored gola.

Finiš utakmice je pripao domaćinu koji međutim nije uspeo da probije dobar defanzivni blok gostiju sa Banovog brda čime je derbi pretposlednje runde ligaškog dela Superlige Srbije okončan bez pobednika.Što se Čukaričkog tiče, njih već u sredu (17 časova) očekuje novi težak zadatak, utakmica četvrtfinala Kupa Srbije protiv Vojvodine na Banovom brda.

U poslednjem kolu pred plej-of, Brđani dočekuju Partizan, a TSC gostuje Vojvodini.