Robinjo je uhapšen posle odluke Višeg suda Brazila, po nalogu iz Italije, gde je načinio pomenuto zlodelo 2013. godine, a sve dok je bio član Milana. Žrtva je bila 22-godišnja devojka, poreklom iz Albanije. Iako je Robinjo osuđen u Italiji, Brazil ne izručuje svoje državljane drugim državama, a s obzirom da nemaju nikakvu saradnju sa Italijanima, odlučeno je da bivša legenda tamošnjeg fudbala kaznu služi u domovini

Sada su se pojavile i slike njegovog doma u narednih devet godina, a kaznu će služiti u zatvoru Tremembe II, koji se nalazi 15 kilometara od Sao Paula.

Što se samog slučaja tiče, Fransisko Falkao je bio prvi sudija koji je glasao, a istakao je da Robinjo mora da bude kažnjen za nedelo koje je počinio.

– Ne postoji prepreka da se potvrdi izvršenje njegove kazne. To je potvrdio sud u Milanu, koji je nadležni organ u ovom slučaju. Osuda je pravosnažna. Okrivljenom nije suđeno u odsustvu u Italiji, on je imao zastupnika – rekao je Falkao.

Inače, brazilski fudbaler i njegova odbrana su sve vreme tvrdili da se seksualni odnos u noćnom klubu u Milanu dogodio uz obostranu saglasnost, te da nema govora o silovanju. Sud je, međutim, presudio drugačije i nekadašnjeg fudbalera čeka duga robija.