Ovo se odnosi na korišćenje veštačke inteligencije kako bi Google bolje odgovorio na vaše upite (u slučaju, naravno, da mislite da će AI moći da vam pomogne u tolikoj meri).

Naime, kako prenosi FT, Google razmišlja o "premijum" pretrazi koja bi koristila generativnu veštačku inteligenciju, a list ovaj koncept naziva "do sad potencijalno najvećim preokretom u poslovanju kompanije Google".

Kako bi ovo moglo da funkcioniše u praksi? Tri izvora su za FT rekla da se razmatraju opcije koje uključuju "dodavanje određenih funkcija pretrage zasnovane na veštačkoj inteligenciji" u premijum usluge, gde se već nudi pristup Gemini AI asistentu za Gmail i Docs.

Gemini AI je već uključen u Workspace uslugu, a ovaj napredni četbot je dostupan i za pretplatnike koji imaju Google One, pa bi nove spekulacije mogle da ukazuju na to da bi pretraga uz pomoć AI takođe mogla biti deo Google One.

Sam izveštaj FT-a ne daje nikakve dalje konkretne detalje o planovima koje Google trenutno ima, a jedino što su im rekli iz kompanije jeste ponavljanje toga koje sve AI usluge nude