Od samog početka je Partizan ušao u ritam koji mu odgovara. Crno-beli su krenuli da igraju brzo, da traže rupe u odbrani Albatrosa, koje su i te kako postojale, a na sve to kada su uspeli da nanižu i veliki broj ukradenih lopti, počeli su sve više da odmiču nemačkom timu.

Partizan je znao da mora da pobedi ne samo na ovom meču, nego i na narednom protiv Valensije u "Beogradskoj areni", ali će morati da sačekaju epilog sutrašnjeg dana. Potreban im je poraz Efesa od Fenerbahčea ili Baskonije od Reala, kako bi nade i dalje postojale.

Trojke su na današnjem meču služile Partizan, a dominirali su Zek Ledej, Džejms Naneli i Pi-Džej Doužer. Uz Aleksu Avramovića, koji je igrao agresivno u odbrani, to je bila dobitna kombinacija.

U prvoj četvrtini, Partizan je krenuo serijom 9:2, posle čega se Alba uspešno vratila u igru pre svega preko neverovatnog Tomasa. Nemački tim je čak uspeo da dođe do izjednačenja (15:15), ali se na tome zaustavio, pošto je nalet odbio Panter zajedno sa Zekom Ledejom, koji je uspeo da izbori čak pet uzastopnih penala, koje je realizovao.

Alba je pala u završnici kvartala, Partizan se odvojio na osam razlike i to je omogućilo znatno lakši nastavak.

Druga četvrtina donela je dobru igru i Doužera i Kaminskog, ali pre svega Alekse Avramovića. Rasla je prednost Partizana iz momenta u momenat, u jednom trenutku su crno-beli zaista stavili Albatrose u "mešalicu" i došli do +16, ali je nemački tim završio ovaj kvartal malo bolje, pa je zaostajao 13 poena na odmoru.

Nastavak utakmice nije baš najbolje počeo za Partizan. Alba je vrlo brzo uspela da uhvati rezultatski priključak i da u jednom momentu priđe na samo dva poseda minusa. Ipak, kako je treći kvartal odmicao, a Željko Obradović zatražio minut odmora, situacija se stabilizovala.

Može se reći da je Alen Smailagić zapravo bio taj koji je doneo energiju sa klupe, a pomogao mu je i Danilo Anđušić, pa je faktički uz njihovu pomoć Partizan došao do komotnih +10 pred poslednju deonicu.

Ne može Partizan nikako bez drame u toj završnoj četvrtini, pošto je crno-beli tim još jednom dopustio rivalu da se razigra i da unese neku dozu drame. Albatrosi su u par navrata iznova prilazili na dva poseda minusa, tada je pogađao Žiga Samar. Međutim, crno-beli su se još jednom trgli i na kraju su bez problema stigli do pobede.