Zvezda je porazom protiv Panatinaikosa u "Beogradskoj areni" (89:76) izgubila i matematičke šanse.

Čović za to krivi najpre loš skauting u sklapanju ekipe, kao i nesrećne okolnosti koje su potom usledile. Pre svega povrede.

"Loše su urađeni određeni skautinzi i formiranje ekipe. Nakon toga su nas pratile neprkidno provere. Ne pričam o ovome kao alibi, nego kao nešto što se realno događalo, uz, naravno, uvek otvorena vrata da oni koji to mogu bolje i znaju bolje, dođu pa uzmu da rade", rekao je Čović gostujući u jutarnjem programu RTS.

Osvrnuo se na 23 trofeja koja su osvojena u prethodnih 13 godina

"To nema nijedan klub na ovim prostorima u zadnjih 13 godina. Neću oko svega toga da pravim alibi, ali povređeno je dosta igrača. Skoro nikada nismo bili kompletni. Taman smo krenuli sa Topićem, on se povredio, pa Teodosić... Da ne nabrajam", dodao je Čović.

Nije zadovoljan izveštavanjem pojedinih medija kada je njegov tim u pitanju, govoreći o njemu kao o tendecioznom. Isti termin je upotrebio i za suđenje u Evroligi.

"Mislim da svi vide jasno šta je. Neki čudan tretman je prema Crvenoj zvezdi, no idemo dalje. Toliko brzo idu utakmice da nemate vremena ni da se radujete ni da patite",nastavio je Čović.

Potvrdio je da je plejmejker ekipe Jago dos Santos u sredu izašao iz bolnice gde je operisan posle frakture sinusne kosti.

"Njemu je pukla čeona kost, gornji sinus od udarca laktom. Tada je sviran obostrani faul, što je dosta interesantno. Hvala bogu, dobro je prošla operacija, dobro se oseća i treba ga za sedam do deset dana očekivati na terenu sa posebnom maskom. Dobro je prošlo, kako je moglo da bude", objasnio je predsednik tima sa Malog Kalemegdana.

Na konstataciju da će večeras u "Štark areni" biti spektakl jer Partizan dočekuje evropskog prvaka iz Madrida, Čović kaže da je njemu spektakl uvek kada je velika utakmica, kada je puno ljudi i kada nema vređanja.

"Vidim tamo neki daju izjave kako kontrolišu emocije. Ja im čestitam na toj kontroli emocija, naročito kada ispljujete sve dok se utakmica igra. Ja to zameram i našim navijačima i nisam pristalica svega toga, ali živimo očigledno u takvim vremenima. Nadam se da će se to popravljati i da će sport biti u prvom planu, a ne uvrede igrača, učesnika, pa čak i porodica", zaključio je Čović