Glumica je za ovu priliku pozirala u kreaciji koju potpisuje indijski dizajner Maniš Malhotra, a karakterišu je otvorena leđa i zlatne niti koje se prepliću celom dužinom.

Celokupno izdanje ova 42-godišnja lepotica je upotpunila zlatnim minđušama, a delo su takođe gorepomenutog indijskog dizajnera.

U intervjuu za magazin "El" Alba je pričala o svojoj tri decenije dugoj karijeri na filmskom platnu, ali i o ličnoj percepciji dosadašnjih uloga u filmovima i serijama.

"Uvek sam bila obazriva kao glumica. Uvek sam bila jaka i imala sam to grubo lice koje odiše muškom energijom. Kada se osvrnem na svoj život, razumem zašto sam bila takva, verovatno da bih zaštitila sebe od većine ljudi", rekla je ona.

Džesika Alba se prisetila i svojih mlađih dana, odnosno uloge koja joj je otvorila vrata Holivuda. Veliku slavu, priča ona, stekla je sa 19 godina kada je nominovana za Zlatni globus za glavnu žensku ulogu u TV seriji "Dark Angel".

Ali i ta slava je nosila određene strahove...

"Mogla sam da budem potencijalna meta mnogih predatora. Na sve sreću – nisam."

Iako se danas aktivno ne bavi glumom, Džesika Alba je i te kako angažovana na drugim poljima. Ona je kreativna direktorka u kompaniji "The Honest Company", koja se bavi proizvodnjom i prodajom stvari za domaćinstvo.

Pored gorepomenutog biznisa, Alba se bavi društvenim aktivizmom i humanitarnim radom u svojoj zemlji.