Suđenje je zakazano za 10. jul u američkoj državi Novi Meksiko, preneo je Rojters.

Boldvinovi advokati podneli su u četvrtak zahtev za odbacivanje optužbi protiv Boldvina osam dana nakon što je porota proglasila krivom oružarku Hanu Gutjerez-Rid za ubistvo iz nehata u odvojenom suđenju.

Gutjerez treba da bude osuđena 15. aprila i preti joj do 18 meseci zatvora. Boldvin se, takođe, suočava sa suđenjem za ubistvo iz nehata, a BBC tvrdi da presuda za Gutjerez-Rid može da predstavlja olakšavajuću okolnost za glumca koji se izjasnio da nije kriv.

Njegovi advokati sada mogu da tvrde da Boldvin nije mogao da predvidi da je u pištolju na snimanju bilo municije, jer je to bila odgovornost oružara. Sud u Novom Meksiku je 19. januara ponovo pokrenuo krivični postupak protiv glumca, više od dve godine od incidenta, a devet meseci nakon što je prvostepeno optužen za smrt Hačins.

Prethodne optužbe protiv njega odbačene su prošlog aprila kada su tužioci u Novom Meksiku rekli da su izašle na videlo nove informacije koje zahtevaju dalju istragu i nakon što su tužioci rekli da su se pojavili novi dokazi iz forenzičkih testova o oružju korišćenom u pucnjavi.

Glumac se 31. januara izjasnio da nije kriv. Incident se dogodio u oktobru 2021. godine kada je Boldvin vežbao pucanje iz pištolja, a on tvrdi da je mislio da u pištolju nisu bili pravi meci.