Prema presudi, on je prošle godine u maju u 0.30 sati “putem društvene mreže Facebook, u grupi „Policija zaustavlja Bjelovar i okolica“, omalovažavao policijskog službenika Sašu i radnik policije u vezi obavljanja njihove službe”.

“On je na društvenoj mreži pod svojim registrovanim profilom objavio: Ajmo, gde ste, majku vam policijsku, idem pravac Narta-Rovišće, Ajdeee Mars i ekipa, gde ste, da vas vidim kako skačete”, navodi se u presudi.

Policajac koji je pisao prijavu protiv osuđenog otkrio je kako su informaciju o tome dobili putem policijskog sistema e-dojave. Dakle, neko je osuđenog prijavio policiji.

“Potom je napravljen ispis tih poruka s profila na Facebooku, pa se onda i videlo da je vređao Sašu i druge policajce. Nakon što sam izvršio uvid u to, zaključio sam da je počinio prekršaj i sačinio sam optužni predlog“, svedočio je bjelovarski policajac.

Sud je muškarca bez saslušanja proglasio krivim i kaznio sa 60 evra jer je “omalovažavao policijske radnike u vezi sa obavljanjem njihove službe”.