Tako je Borac aktuelnom prvaku Zrinjskom pobjegao na čak 12 bodova prednosti i titula prvaka za banjalučki sastav zaista ne bi smjela doći u pitanje u posljednjih 11 kola prvenstva koja su pred nama.

Fantastično je Borac otvorio utakmicu i već u prvih osam minuta imao dvije velike šanse.

Prvo je u 5. minuti Jovo Lukić izašao sam pred golmana Marka Marića nakon greške igrača Zrinjskog, ali je prebacio gol, da bi u 10. minuti Lukić ukrao loptu Hrvoju Barišiću i još jednom krenuo sam ka Mariću. Ovaj put je Marić odbranio njegov udarac.

Uspio je da Zrinjski konsoliduje redove nakon užasnog otvaranja utakmice, a u 20. minuti je Igor Savić imao šansu poslije kornera, kada je bio neprecizan.

Već dvije minute poslije u šansi je bio ponovo Zrinjski. Nemanja Bilbija je centrirao, a danas fantastični lijevi bek Sebastian Herrera interveniše ispred Marija Tičinovića.

Do vodstva je Borac stigao u 33. minuti kada je Jakov Blagaić centrirao, a lopta je došla do mladog Davida Vukovića koji s 20 metara pogađa za 1:0!

U finišu poluvremena je Lukić propustio još jednu šansu da duplira prednost Borca, a dobar nogomet smo gledali i u nastavku.

U 64. minuti je Bilbija dobio zračni duel s Kvržićem nakon kornera, ali šutirao je neprecizno glavom pored gola. Šest minuta poslije Juraj Maks Čelić promašuje gol Zrinjskog udarcem glavom.

U 72. minuti Herrera još jednom spašava gol Borca fantastičnom intervencijom u svom petercu, kada je reagovao ispred Matije Malekinušića.

Nakon toga je Borac uspijevao odlično da se brani, ali veliki propust napravila je njegova odbrana u 90. minuti kada se Aldinu Hrvanoviću otvorila kolosalna prilika.

Primio je Hrvanović loptu na jedanaest metara od gola potpuno usamljen, ali golman Marko Milošević je nevjerovatnom reakcijom spasio čist gol i ostalo je 1:0 za Borac.

Tako se tim trenera Vinka Marinovića dodatno učvrstio na prvom mjestu na tabeli sa 55 bodova, a Zrinjski je ostao na 43 i izvjesno je da prepušta titulu prvaka Bosne i Hercegovine večerašnjem rivalu.

U narednom kolu će Borac dočekati Zvijezdu 09 na svom terenu, a rival Zrinjskog tek će biti utvrđen jer još nije poznato koji će klub biti jedanaestoplasirani nakon dva kruga Wwin lige BiH.