Upravo se to sada dešava na društvenim mrežama - posebno na društvenoj mreži X, nekadašnjem Tviteru, gde je viralna postala fotografija Brižit Makron sa bivšim suprugom Andreom - Lujem Ozjerom, kog je ostavila zbog Makrona, a koji na istoj fotografiji pozira sa njima kao da im je sin, a ne budućin ljubavnik Brižit.

I kao da je samo ova fotografija trebalo da se desi da brojni korisnici zapitaju - zašto se njihov slučaj zataškao jer je Emanuel Makronimao nepunih 16 godina kada ga je zavela 40-godišnja nastavnica iz jezuitske škole u Amjenu, čiji je najstariji sin bio čak tri godine stariji od sadašnjeg predsednika Francuske

Zaveo je dok je glumio u predstavi

Inače, Emanuel Makron je svoju profesorku zaintrigirao dok je glumio u jednoj predstavi, a onda mu je pomogla u radu na jednom tekstu. Bilo je to početkom devedesetih godina.

Makron se kao učenik više družio sa profesorima nego sa svojim vršnjacima, pa se dodatno zbližio sa Brižit. Njegovi roditelji veoma su burno reagovali na njihovu romansu pa su poručili budućoj prvoj damoj Francuske da se kloni njihovog sina.

Ipak, njih dvoje su bili uporni u nameri da svoju vezu održe i krunišu brakom, što se i desilo 2007. godine na istom mestu gde se 30 godina ranije udala za bivšeg supruga

Venčanje je održano u sali u gradu Tuke, a Makron je gostima poručio

"Svako do vas posvedočio je onome što smo proživeli u poslednjih 13 godina. Vi ste to prihvatili. Vi ste nas učinili onim što danas jesmo, odnosno parom koji nije baš sasvim običan, ali parom koji postoji. Stoga sam želeo da vam zahvalim što nas volite takve kakvi jesmo. Posebno želim da se zahvalim deci Brižit, jer ako je ikome ovo moglo biti komplikovano, onda je to svakako bilo njima", izjavio je tada predsednik Francuske.

Na venčanju bili i roditelji koji su se protivili vezi

Na venčanju Makrona i Brižit bili su i njegovi rodietlji, koji od 1999. žive odvojeno, a koji su se razveli 2010. godine. Među zvanicama su se našli i brat i sestra navodi se u knjizi Mael Bren "Brižit Makron oslobođena".

Najviše pažnje privuklo je pojavljivanje majke koja se na početku protivila vezi sina. U jednom momentu je čak i molila Brižit da ga ostavi, a Makronovi su danas primer skladnog braka kojima razlika u godinama ne predstavlja, niti je ikad predstavljala problem u međusobnom odnosu.