Osokoljeni podrškom 10.000 navijača, ali i košarkaša Partizana koji su došli u Humsku da pruže podršku fudbalskom delu porodice, igrači Partizana su od prvog trenutka meča krenuli na Železničar kao uragan.

Visoko postavljene linije, defanzivna čak na sredini terena, presing na ivici kaznenog prostora rivala, doneli su nadmoć u polju, kontrolu loptu i pregršt prilika već u prvih desetak minuta, od kojih je jedna i realizovana.

Posle nalada u kojima su izabranici Igora Duljaja "snimili" pukotine u odbrani gostiju, dobitna kombinacija je odigrana u sedmom minutu. Gajas Zahid je sjajno proigrao Alda Kalulua na desnom boku, koji je centrirao iz punog trka, a sve je pratio Samed Baždar, školski "napadajući" loptu, da bi potpom pogodio dalji ugao - 1:0.

Bilo je to inače poluvreme u kome je Baždar, pored gola, počeo da pokazuje zašto važi za jednog od najboljih mladih igrača u Srbiji, jer je dao ogroman doprinos u svakoj akciji crno-belih, ali i u defanzivnim zadacima "daveći" odbranu Železničara.

Euforična, napadačaka igra Partizana donela je još nekoliko dobrih situacija pred golom protivnika, pre svega preko Zahida (slab udarac posle prodora), odnosno Goha, koga je Baždar spojio sa golom, ali je udarac Korejca, koji je zaobišao i golmana zaustavio Aranđel Stojković našavši se u pogrešno vreme na pogrešnom mestu.

Međutim, uporedo sa dobrim napadačkim aresnalom, Partizan je na drugoj strani pokazivao ozbiljne slabosti u defanzivi i to nije bila priča na "mahove", već je trajalo u kontinuitetu. U toj meri da bi crno-beli mogli da se zapitaju šta bi se dogodilo da je na drugoj strani bio kvalitetniji rival od Pančevaca.

U prilog tome i serija propusta u postavljanju Stojkovića, Antića na bokovima,. ali i obojice centralnih defanzivaca, kao i nekolicina prilika za Železničar. U dobrim pozicijama su bili Ignjatijev, Romanić, da bi u 20. minutu tim iz Pančeva šokirao Humsku.

Ispala je odbrana Partizana na levom boku, centriaro je sjajno Knežević, pod loptu podleteo Stojković, jer nijedan od štopera - Filipović i Kovačević nisu "bili u kadru", pa je Stefanu Hajdinu ostalo samo da se poklooni sa tri metra i izjednači - 1:1.

Trenutak otrežnjenja je bio potreban u napadačkom smislu, u kome je Partizan ponovpo dominirao u minutima koji su usledili, ali je u defanzivnom smislu i dalje imao ozbioljne probleme, posebno sa ulaznim centrašutevima, na koje defanzivci, bez vođe odbrane i kapitena Svetozara Markovića, kao da nisu ni reagovali.

Elem, igra na gol više donela je ubrzo novo vođstvo crno-belima i to u 28. minutu, kada je posle centrašuta Zahida, mladi Baždar sjajno spustio loptu glavom Bibarsu Nathu kome nije bilo teško da pogodio sa peterca - 2:1.

Imali su domaćini takođe i dve dobre prilike preko Zahida i Baždara, ali je treći gol stigao "naknadnom pameću" iz VAR sobre. Jer, glavni sudija Nikolić nije primetio da je Obradović srušio Baždara na isteku pola časa igre. Ipak, tri minuta kasnije se oglasio VAR, Nikolić je sam pogledao situaciju i - pokazao na belu tačku. Siguran izvođač je bio Bibars Natho - 3;1.

Do odlaska na odmor, oba tima su imala po jednu dobru priliku. Prvo Baždar, koga je zaustavio Stanković u poslednjem momentu, a na drugoj strani Jovanović, čiji je udarac odbranio golman Krunić.

Drugo poluvreme nije bilo tako intenzivno, niti efikasno kao prvo, ali je imalo svojih draži i sadržaj koji je takođe podizao navijače na noge.

Parzizan je nastavio da pritiska Železničar, da traži način da postigne još neki gol, dok je sa druge strane donekle zatvorio prilaze golu, pa gosti nisu bili opasni kao u prvih 45 minuta. Bolje je odbranu igrao ceo tim crno-belih, sa takođe odličnom predstavom Ovusua, koji je "pohapsio" vezu gostiju.

Odmah na početku nastavka su pripretili Baždar i Goh, ali je Korejac kasnio posle pasa mladog napadača, a u 51. minutu sudija Nikolić je sa VAR sobom proveravao situaciju za jedanaesterac. Svemu je prethodio beg Baždara, koji je umakao i odbrani i golmanu gostiju, ali je otišao suviše ukoso, pa je centrirao. Loptu je prvo zahvatio Kalulu, posle bloka i Zahid, te su crno-beli signalizirali igranje rukom. Provera je opovrgla tvrdnju i meč je nastavljen.

Ubrzuo su se sa distance okušali Aranđel Stojković i Nikola Antić, no, nijedan od dva udarca nije bio ni blizu okvira gola Pančevaca. Imali su i gosti nekoliko dobrih pokušaja, ali nisu više imali ni rešenja niti prolaz u poslednjoj trećini terena.

Duljaj je u međuvremenu izvršio nekoliko izmena, dodatno "ubrzao" ekipu Kastiljom, Severinom, Saldanjom koji se vratio iz povrede, nešto kasnije Nikolićem i Trifunovićem...

To je donelo još nekoliko dobrih napada domaćinu, ne i konkretan učinak u poslednjoj trećini terena, dok je Železničar imao odličan pokušaj preko Đorđevića iz slobodnog udarca, ali je lopta pogodila stativu...