Susret ove dve ekipe ponovo je opravdao epitet derbija kola, i kako to obično biva, i ovog puta viđeno je dosta golova.

Što se dešavanja na terenu tiče, bolje je ekipa iz Ljutice Bogdana otvorila meč, i u uvodnom delu susreta pritiskali su protivničku defanzivnu liniju.

Najbliže golu bili su već u osmom minutu, kada je Gelor Kanga, u svom stilu "raspalio" sa ivice kaznenog prostora, ali je prečka bila na strani domaćih, te se rezultat nije promenio.

U 27. minutu, usledili su i problemi za Vladana Milojevića, koji je bio primoran da menja, jer se povredio Aleksandar Dragović, a na njegovo mesto ušao je Naser Điga.

Pet minuta kasnije, viđeno je novo uzbuđenje. Gelor Kanga i Miloš Vulić su bili u duelu pred golom domaćih, a nakon poziva iz VAR sobe i gledanja snimka, glavni arbitar je pokazao na belu tačku.

Upravo Kanga je peuzeo odgovornost, i demantovao staro nepisano fudbalsko pravilo, da onaj nad kim je dosuđen penal, ne treba da ga izvede, i pogodio za vođstvo crveno-belih.

Samo pet minuta nakon vođstva, sa novim problemima suočio se Vladan Milojević, pošto je van terena zbog povrede morao i Vladimir Lučić, a zamenio ga je Marko Stamenić.

U drugom poluvremenu viđena je prava ludnica. Igrao se 62. minut, kada se Miloš Pantović odlično snašao pred golom Zvezde, nadskočio Nasera Đigu i glavom poslao loptu u mrežu, za izjednačenje.

Ipak, crveno-beli su samo dva minuta kasnije ponovo došli do pogotka, kada se Bukari našao u pravo vreme na drugoj stativi, i smestio loptu iza leđa Ilića.

Pretio je TSC u nastavku, imali su dve solidne prilike, ali je prvo Milosavljević šutirao preko gola, a onda je u drugoj šansi Glazer fenomenalno reagovao i odbranio šut Đakovcu.

Igrao se 83. minut, kada je arbitar ponovo pokazao na belu tačku, kada je Antonić nepropisno startovao nad Olajinkom, a to je u gol sa bele tačke pretvorio Hvang, i tako, ispostavilo se, postavio i konačan rezultat.

Zvezda je ovim trijumfom, bar na kratko, ponovo izbila na prvo mesto sa 58 bodova, ali treba napomenuti da Partizan svoj meč igra nešto kasnije protiv Železničara.

Sa druge strane, TSC je ostao na trećem mestu sa 46 bodova.