Nedavno je na platformi HBO Max i na HBO kanalima prikazana poslednja, šesta epizoda četvrte sezone serije "Pravi detektiv". Odmah nakon toga, potvrđeno je i snimanje pete sezone.

Glavnu ulogu u četvrtom delu, šeficu policije na Aljasci, igra je Džodi Foster, koja je u intervjuu za magazin GQ otkrila da se umalo udavila snimajući scenu u kojoj propada u more, nakon što led ispod nje pukne.

To je bio zastrašujuć dan. Izgradili su veliki rezervoar za vodu. Moje čizme i jakna su bile teške, sve na meni me je opterećivalo, a ja sam morala da upadnem u vodu. Bilo je potpuno mračno, nisam smela da nosim kontaktna sočiva, tako da ništa nisam vidjela", otkrila je glumica te dodala:

"Sve je bilo zatvoreno osim malog prostora na površini, a ja nisam znala kako da izronim. Kako su me ojeća i obuća opteretili nisam ni mogla, iako sam pokušavala. Kada su povikali "Rez", ronilac je morao da dođe do mene i da me izvuče na površinu, jer ja nisam mogla da pronađem deo gde je trebalo da izronim. Užasno sam se uplašila".

Pored ovog peha, glumica je imala još jedan, i to na snimanju svog prvog filma. Naime, i tada joj je život "visio o koncu", tačnije, zbog nezgode na snimanju takođe je mogla da završi kobno.