Koliko ga je očarala dobra atmosfera, govori i činjenica da je svojevremeno u jednom beogradskom hotelu, pred novinarima i foto-reporterima poveo kolo.

Tada je otkrio da je još kao student upoznao Jugoslaviju i da je ove krajeve obilazio sa željom da vidi kako se živi u socijalizmu, pisao je magazin "Profil".

Njegov dolazak u Jugoslaviju obeležile su mnoge avanture, a putovao je auto-stopom.

"Nisam imao para, pa sam zaustavljao kamione na putu. Hteo sam da stignem do Beograda. Jedan kamiondžija dovezao me je do glavnog trga u Nišu i tu me ostavio. Padala je kiša, smračilo se, a ja sam se našao sam u nepoznatom gradu, usred noći. Ipak, želeo sam da osetim kako pulsira život u Nišu. Nisam se osećao drugačijim od sveta oko sebe. Farmerke, majica, ranac na leđima, nešto para u džepu...", rekao je glumac.

Iako je zaustavljao ljude na ulici, u Nišu, niko ga nije razumeo, dok nije sreo jednog prolaznika koji je govorio engleski. On ga je nesebično pozvao i rekao da prenoći kod njega.

"Bio sam dirnut. Nisam očekivao da će me potpuno nepoznat čovek pozvati da budem njegov gost. Rekao mi je da se osećam kao kod svoje kuće", ispričao je jednom prilikom glumac i istakao da se seća svega do detalja, čak i nakon mnogo godina, jer ga je taj gest veoma dirnuo.

Danas je De Niro ikona filmske industrije, a koliko voli Srbiju govori i ime njegove najstarije ćerke - Drina