Tamara Vučić istakla je da joj je veliko zadovoljstvo što je jedno od mjesta koje je posjetila tokom dvodnevne posjete Banjaluci, porodilište na UKC-u Srpske.

"Postoji li važnije i značajnije mesto od mesta gde se rađa novi život? Moram da zahvalim ovim divnim ljudima, celom medicinskom osoblju, koje ovde vredno radi i onda kad im možda nije dan, i onda kada možda imaju problema kod kuće ili su umorni ili im je jednostavno teško, uvek nađu i razlog za osmeh i za razgovor, da razumeju i trudnice i porodilje, da vode računa o bebama", kazala je Vučićeva.

Dodala je da je njihov posao težak.

"Inkubator je jedan mali znak pažnje koji će, nadam se, u budućnosti doprineti spašavanju života, a renoviranje porodilišta koje lepo izgleda i sada, ali će biti još jedan iskorak ka nekom savremenom pristupu važnom delu medicine kao što je porođaj, je deo jednog velikog projekta ‘Srbija 2027 - Iskorak u budućnost", istakla je ona.

Vučićeva je kazala da su ponosni i na dobru saradnju Republike Srpske i Republike Srbije posebno u domenu medicine.

Vlado Đajić, direktor UKC-a Srpske zahvalio se Tamari Vučić na posjeti i donaciji inkubatora.

"Istovremeno, ovo je prilika da kažem jedno veliko hvala Srbiji, jedno veliko hvala predsjedniku Aleksandru Vučiću za sve donacije i pomoći zdravstvenom sistemu Republike Srpske, a jedna od tih je i iza nas (Banka humanog mlijeka) koju su zajedno predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik u poznatoj akciji “S ljubavlju hrabrim srcima” uz podršku svake godine i to ne malu u finansijskom dijelu od Srbije opremili jednu od najboljih i najljepših poliklinika za djecu sa kabinetima i bankom humanog mlijeka", kazao je Đajić.

Iskazao je zahvalnost i za najavu rekonstrukcije porodilišta.

"Moram odmah da kažem da je naše porodilište u dobrom stanju, ali mi želimo da ga unaprijedimo i hvala Srbiji zbog toga, da bi poboljšali tehničke mogućnosti prisustva muževa i članova porodica u budućnosti", rekao je Đajić.

Tokom posjete upriličen je i sastanak u Klinici za ginekologiju i akušerstvo. Vučićeva je posjetila porodilje, te je obišla Banku humanog mlijeka u okviru Klinike za dječije bolesti.

Podsjećamo, Tamara Vučić zajedno sa Željkom Cvijanović, srpskim članom Predsjedništva BiH, sinoć je prisustvovala i skupu "U susret Danu rijetkih bolesti" u organizaciji Saveza za rijetke bolesti Republike Srpske.

Tom prilikom, Vučićeva je istakla da Republika Srpska uvijek ima podršku Srbije, ali da ih briga za djecu i čovjeka spaja i više od politike.

"Briga za djecu i čovjeka je nešto što je najvažnije. To nas spaja i više od neke vrste politike i bilo čega drugoga", rekla je sinoć Vučićeva.

Ona je istakla da je posebno srećna što je u Banjaluci i što se govori o izuzetno važnoj temi, kao što je briga o najmilijima i o najslabijima, djeci.