KK Partizan Mozzart Bet kao kolektiv koji se zbog svojih sportskih uspeha i ukupnog značaja za srpsko društvo sa pravom smatra klubom od nacionalnog značaja, ovim putem javno iznosi podatke o svom poslovanju.

Iako se kroz izveštaje Agencije za privredne registre i finansijske izveštaje koji se upućuju Evroligi ovi podaci mogu videti, Klub kroz saopštenje za javnost pruža na uvid trenutnu finansijsku situaciju kao i plan za otplatu preostalog poreskog duga koji će biti namiren do 31.3.2024. godine.

Ovom prilikom KK Partizan Mozzart Bet želi da se javno zahvali na pomoći i razumevanju prilikom rešavanja dva izuzetno važna pitanja za funkcionisanje Kluba.

Prvo, Klub upućuje zahvalnost Poreskoj upravi na pomoći i razumevanju prilikom pravljenja plana otplate poreskog duga i na strpljenju tokom perioda u kojem se taj dug izmiruje.

Takođe, KK Partizan Mozzart Bet se zahvaljuje Gradu Beogradu na mogućnosti da termine u Štark areni zakupljuje pod povlašćenim uslovima, kao i ostali sportski kolektivi koji reprezentuju Srbiju u međunarodnim takmičenjima.
- Za sezonu 2023-24 je prikazan budžet. Trenutno, od državnih sponzorstava i donacija je Klubu već isplaćeno 3.000.000,00 evra, dok je dogovorena isplata još 3.000.000 evra do kraja sezone.

U sekciju Državna sponzorstva i donacije su uračunati sponzorski ugovori sa kompanijama NIS, Telekom Srbija, Dunav osiguranje, kao i donacije KSS i Grada Beograda.

PORESKI DUG I PLAN OTPLATE PREOSTALOG DUGA:

Na dan 31.07.2023. godine, usaglašen poreski dug je iznosio 963 miliona dinara.

KK Partizan Mozzart Bet je 12.09.2023. godine uplatio 437,6 miliona dinara.

Ostatak poreskog duga sa kamatama na današnji dan iznosi 608 miliona dinara. Shodno zakonskoj regulativi po kojoj se poreskom dužniku, u ovom slučaju KK Partizan, otpisuje 50% kamate na ukupan dug pre bilo kog plaćanja, Klub će uplatom od 408 miliona dinara (približno 3,4 miliona evra) svesti dug prema poreskoj upravi na nulu.

Rok za plaćanje 408 miliona dinara je 31.03.2024. godine i ta uplata će biti izvršena u navedenom roku.

Pored navedenog nasleđenog poreskog duga, Klub želi da napomene da je od septembra 2023. godine platio na ime starih poreskih dugova i aktuelnih poreza ukupno 660 miliona dinara, to jest oko 5,6 miliona evra.

Sa uplatom od 3,4 miliona evra do 31.03.2024. Klub će zaključno sa tim datumom platiti državi 9 miliona evra u sezoni 2023-24 i time izmiriti sve nasleđene poreske dugove kao i sva redovne poreze koji proističu iz ovosezonskog poslovanja.