Strelci za crveno-bele bili su Dragović u 9. minutu, Kanga iz penala u 40. i Endiaj u 81. minutu.

Meč je igran bez prisustva navijača zbog kazne FSS-a Novom Pazaru.

Zvezda je tako došla do druge pobede u prva dva meča "prolećnjeg dela sezone" - i nastavlja tesnu borbu sa Partizanom koji od 16:15 igra svoj meč.

Ekipa Vladana Milojevića je praktično sav posao danas završila u prvih 45 minuta kada je postigla dva gola i potom, u nastavku, uz tek sporadične poteškoće, mirno privela meč kraju.

Kanga je kod oba gola bio ključni čovek.

Najpre je u devetom minutu savršeno ubacio loptu pred gol gde je naleteo Dragović i glavom je poslao u mrežu - za vođstvo Zvezde u ranoj fazi utakmice.

Prethodno, Pazar je kreirao preko ponajboljeg igrača danas Karaklajića međutim nedostajalo mu je više rutine i preciznosti posle solo akcije.

I onda, u 37. minutu, desio se trenutak koji je definitivno usmerio dalji tok utakmice - penal za goste.

U duelu su bili Momčilović i Điga, koji je pao pred golom, a sudija Danilo Nikolić pokazao na "belu tačku". Čekala se, ipak, i provera iz VAR sobe i ona je potrajala dobrih pet minuta nakon čega je stiglo "zeleno svetlo" da je prvobitna odluka bila ispravna.

Foto: Starsport
Foto: Starsport

Uzalud su bila negodovanja domaćih igrača, a Kangaje potom vrlo mirno i precizno savladao Mirkovića.

Taj momenat kao da je izvukao sav borbeni moral domaćim igračima.

U nastavku, Pazarci su krenuli silovito u prvih desetak minuta - pokušali su tako da se vrate u život, bilo je nekoliko opasnih situacija pred golom Glazera međutim Zvezda se odbranila od tog, ispostaviće se, najjačeg udara rivala, i potom usmerila meč u željenom pravcu.

Nisu crveno-beli prikazali bogzna kakav kvalitet u drugom poluvremenu, nisu praktično zapretili Novom Pazaru - sve do 81. minuta.

Tada je rezervista Endiaje, uz dozu sreće, pogodio cilj.

Korner je izveo Hvang, Điga šutirao, a Endiaj zakačio loptu, skreno je sa putanje i prevario Mirkovića - za tačku na trijumf Beograđana.