Prijetnje savjetniku gradonačelnika upućene su u telefonskom razgovoru preko trećeg lica, a pored najogavnijih i najvulgarnijih uvreda, Marić je uputio i otvorene prijetnje srodnicima Petrovića - roditeljima, supruzi, ali i njegovom maloljetnom sinu. Lice preko koga su prijetnje upućene, a i ranije za vrijeme iznošenja spornih prijetnji upozorilo je Marića da može biti procesuiran zbog izgovorenog. Marića je, s druge strane u svom bezobrazluku i samoživosti istrajao do kraja, rekavši da ga za to nije briga i da će izrečeno ponoviti i pred policijom.
Marić je pravosudnim organima već od ranije poznat jer je u svojoj dugogodišnjoj karijeri sportskog radnika, u kojoj je istovremeno obavljao i po 5 ili više funkcija, bivajući za svaku masno plaćen. On je za to vrijeme više puta bio osuđivan, ali i discipilinski kažnjavan što dovoljno govori o tome kako je svoju šerifsku značku prisvojio ne poštujući zakon ali ni druge, niže propise.
Suma sumarum, devet mjeseci zatvorskih kazni Marić je platio 22,5 hiljade uz novčanih kazni u iznosu od 16 hiljada maraka, odnosno, ukupno 38,5 hiljada maraka, dok je sa druge strane prema jednoj od pravosnažnoih presuda, prevarom neregistoravnih i nepostojećih klubova otuđio više od 207 hiljada maraka. Ništa od ovoga Radiku Marića ne sprečava da i dalje izvršava funkcije u fudbalskim savezima Republke Srpske i BiH, oko čega je i nastao problem nakon što je Petrović vršio legalno lobiranje na izbor novog predsjednika Opštinskog fudbalskiog saveza, a Marić je očigledno smatrao tu poziciju svojom monarhističkim pravom.
Da li i nad samoprozvanim šerifom postoji zakon pokazaće se u epilogu krivične prijave koju je savjetnik Petrović podnio, a u kojoj se obrazlaže osnov sumnje za ostvarenje elemenata krivičnog djela Ugrožavanje sigurnosti, po Krivičnom zakoniku Republike Srpske.