Crno-beli su tako prekinuli niz od pet vezanih poraza u svim takmičenjima.

Pitanje pobednika prestalo je da se postavlja već posle desetak minuta igre mačke i miša u Laktašima, pred većinsko crno-belim navijačkim korpusom.

Sada, nakon ovog meča, neverovatno deluje podatak da je Partizan u prvom delu sezone izgubio meč od rivala kojeg je danas, u najmanju ruku, počistio sa terena.

Naravno, nisu u aktuelnom sastavu Vlade Jovanovića neki važni igrači koji su "Igose" tog dana vodili do velike pobede u Areni.

Koliko se ovaj tim igrački i rezultatski srozao svedoči niz od sedam poraza u poslednjih devet kola.

Partizan, naravno, nije imao previše sentimentalnosti za strmoglav pad i muku protivnika jer u Laktaše doputovao sa svojim problemima i nakon niza neuspeha i bolnih poraza od kojih je onaj poslednji sa Bajernom bio prilično gorak.

Otuda se očekivala reakcija igrača Željka Obradovića- i ona je bila silovita.

Mač je maltene od početka druge deonice bio "jednosmerna ulica". Razlika je rasla iz minuta u minut. Na poluvremenu je iznosila 16 poena, brzo u 3/4 bilo je 22, ekspresno su crno-beli stigli i do 30, a ni tada se nisu zaustavljali - krajnji rezultat zapravo najbolje pokazuje motivaciju koja ih je vukla danas.

Gosti su upadljivo bili željni trijumfa, agresivni na obe strane terena i kad je tako, još protiv ovako nejakog rivala, krajnji rezultat, možda, i ne čudi.

Obradović je danas bio lišen pomoći Avramovića, Kaminskog, Trifunovića, Smailagića pa je to bila prilika za ostatak rostera da se nametne i preuzme odgovornost.

Svi igrači kojima je Obradović dao šansu, upisali su se u strelce.

Koprivica je odigrao jednu od boljih utakmica, garnirao je sa 13 poena i 9 skokova - upisao je najveći indeks korisnosti (24).

Najefikasniji je bio danas vrlo raspoloženi Ponitka sa 16 poena (indeks 23), Kaboklo je dodao 14 poena, Doužer 11, koliko je doneo i Vukčević.

Kod domaćih, jedini "vocifren" bio je Edin Atić sa deset poena.

Naredni meč Partizan igra u osmini finala Kupa Radivoja Koraća protiv Hercegovca iz Bileća.