Krivičnu prijavu sam podnio jutros i sada je na nadležnima da rade svoj posao. U prijavi sam naveo tabelarno šta je sve gradonačelnik Petrović prekršio, odnosno koja je sredstva prekoračio. Na primjer, za jednokratne pomoći budžetom je bilo definisano 200.000 KM, a on je osim toga potrošio još 67.000 KM. Za troškove reprezentacije planirano je 30.000 KM, a potrošeno dodatnih 31.000 KM. Grantovi za vjerske zajednice iznosile su 100.000 KM, a potrošio je uz to još 170.000 KM. Primjera je mnogo, a ovo su samo neki od njih – istakao je Milovanović

On je naglasio da je krivičnu prijavu podnio Okružnom javnom tužilaštvu u Bijeljini i da smatra da je gradonačelnik Bijeljine Ljubiša Petrović postupao protivno odredbama člana 40. stav 1. Zakona o budžetskom sistemu Republike Srpske.
 
Krivična prijava tereti Ljubišu Petrovića da je počinio krivično djelo nenamjensko korištenje budžetskih sredstava iz člana 324. Krivičnog zakonika Republike Srpske u sticaju sa krivičnim djelom Zloupotreba službenog položaja ili ovlaštenja iz člana 315 istog zakona.