Terete ga da je to uradio od 9. marta 2022. godine do 15. marta 2022. godine.

"Nakon što je maljetnik (u to vrijeme šesnaestogodišnjak) iz Prijedora, u ugostiteljskom objektu putem aparata za igre na sreću 'Bingo' dobio džekpot od 51.200 KM (iznos sa porezom), ponudio je da će mu navodno pomoći oko isplate džekpota", navodi se u optužnici koju je podiglo Okružno javno tužilaštvo Prijedor.

Optuženog terete da je tvrdio da će on postići da džekpot od 51.200 KM bude isplaćen na svoje ime, i nakon toga novac navodno predati maloljetniku, a koji će potom njemu za tu uslugu platiti 1.000 KM.

"Na to je maloljetnik pristao vjerujući Ajdinu Udovčiću. Maljoljetnik mu predaje  tiket na osnovu kojeg je Ajdin Udovčić ishodio u Banjaluci da mu se na tekući račun isplati ukupan džekpot bez poreza od 40.940 KM. Novac mu je isplaćen 9. marta 2022. godine", navodi se u optužnici, a potvrđeno je "Nezavisnim novinama".

Međutim, kako je istaknuto, Udovčić novac nije predao maloljetniku već ga je uzeo sebi, a srećnog dobitnika držao u zabludi.

"Održavao ga je u zabludi tako što mu je najprije obećao da će mu, dan nakon podizanja džekpota, u 10 časova ujutru predati novac koji će prethodno podići sa svog tekućeg računa u banci, što nije ispoštovao već je na taj dan maloljetniku rekao da je u Sanskom Mostu i da će ubrzo doći u Prijedor da idu u banku po novac, što nije učinio, te se prestao javljati maloljetniku na telefon", navodi se u optužnici.

Nakon toga je, istaknuto je, Ajdina Udovčića pozvao ujak maloljetnika, kojem je Udovčić obećao da će za sat i po doći u Prijedor i da će mu se tada javiti, što takođe nije uradio te se i ujaku prestao javljati na telefon.

"Sebi je Ajdin Udovčić, u međuvremenu, novcem od žekpota kupio golf 4, za 5.000 KM, mobilni telefon Samsung tip S21, za 2.600 KM, a dijelom novca je platio svoje neplaćene kazne od oko 1.370 KM", istaknuto je u optužnici.

Dodaje se da je dvojicu muškaraca počastio sa 1.000 maraka.

"Jednom od njih kupio je mobilni telefon Samsung tip S21, a dio novca potrošio je igrajući igre na sreću u kockarnici, dok je dio novca potrošio na neutvrđen način", istaknuto je u optužnici.