Severinin bivši menadžer Edvin Softić govorio je za Index.hr o ovoj situaciji, ističući da je advokatica Milana Popovića, Željka Pokupec, od njega tražila da lažno svedoči.

"Rekla da ima nekakve informacije koje meni baš ne idu u prilog. Insinuirala mi je da zna kako ja već godinama Severinu snabdevam narkoticima. Trebale su mi dva minuta da dođem do vazduha. Rekao sam joj da to u životu nisam probao, da ne znam ni gde se mogu nabaviti, a kamoli da sam davao Severini koja takođe nikada ništa nije konzumirala. Gnušala se droge, ne bi ni tako dobro izgledala da ih je uzimala, a uz to je meni više puta rekla: 'Nemoj slučajno da ti padne na pamet da bi to negde probao", objasnio je Softić.

"Pokupec je ostala uporna tražeći od mene da će, ako budem svedočio na sudu da sam Severini nosio opijate, rešiti moje probleme s bankom oko stana u roku od par dana. Uz to mi je ponudila kuću na Braču od 80 kvadrata. I dalje mi je bilo totalno nejasno zašto tako bahato razgovara sa mnom jer još uvek nisam znao da je ona Popovićeva advokatica. Nije mi bilo jasno šta sam to napravio da me ucenjuje na način da će rešiti moje probleme ako pristanem lažno da svedočim protiv Severine, pa sam prestao da govorim. Ustvari, zanemeo sam. Rekla mi je da će rešiti sve moje tadašnje probleme, ali pod uslovom da budem svedok Milanu Popoviću. Onda sam počeo da shvatam o čemu je reč", ispričao je Softić

Rekao je kako je sve veme ćutao te da je dobio rok od dva dana da odgovori.

"Znao sam s kime imam posla. Bio sam u tolikom šoku. Nazvao sam Tomicu (op.a. Tomislav Petrović, Severinin menadžer) i sve mu ispričao", objasnio je on.

Prokomentarisao je i Severinin odnos s bivšim partnerom Milanom Popovićem.

"U početku je govorio da ne želi da ima veze sa sinom i da ne želi da mu se šalju njegove fotografije. Tome sam bio svedok jednom prilikom dok smo bili u Zadru. Popović je insistirao na tome, a Severina je bila pomirljiva i pokušala je da razgovara s njim. Međutim, on nije imao nikakav interes. Kada je Severina pomalo počela da se miri s tim, kada je Aleksandar imao oko godinu dana, Popović je počeo da se angažuje i krenuli su pritisci, angažovanje advokata i tada kreću njegove tužbe oko starateljstva", ispričao je.