Jučerašnji sastanak i potpis ugovora između Elektrogospodarstva Slovenija i RiTE Ugljevik, ostao je nedostupan pomenutim portalima iz Bijeljine.

Na raniju medijsku diskriminaciju nismo reagovali iako se portal InfoBijeljina zvanično obraćao menadžmentu RiTE, da nam ponudi objašnjenje, zbog čega nismo dobili obavještenje o određenim aktivnostima koje sprovodi ova javna firma od izuzetnog značaja za građane Bijeljine i Republike Srpske.
 
Nažalost, uprava se oglušila od naše zahtjeve i još jednom je “zaboravila” da pošalje poziv za praćenje naprijed pomenutog događaja. 
 
Do zaključenja ovog teksta nismo dobili odgovor poslat upravi preduzeća kojim smo pitali zašto InfoBijeljina nije pozvana na potpisivanje ugovora sa "Elektrogospodarstvom Slovenije"? i ko je donio tu odluku?

Javnost želimo upoznati sa činjenicom da su ranija rukovodstva RiTE Ugljevik profesionalno i bez izuzetka obavještavala portale InfoBijeljina i BijeljinaLive o nadolazećim događajima i aktivnostima.
Razlozi za ovakvo postupanje nam nisu poznati.

Jedino što nam pada na pamet jeste da je Cvjetinović u potrebi da kreira medijski prostor po slobodnom nahođenju, odlučio da onemogući pomenute portale da izvode zaključke iz njegovih aktivnosti i objektivno informišu javnost o istima. 
 
Ovom prilikom najavljujemo da ćemo svoje pravo da informišemo javnost iz RiTE Ugljevik, potražiti kod nadležnih instanci.
 
Diku Cvijetinovića podsjećamo da RiTE Ugljevik nije njegovo privatno vlasništvo, nego je riječ o imovini svih građana Republike Srpske, a time i čitalaca portala InfoBijeljina i BijeljinaLive.
 
Podsjećamo ga i da je na čelu javnog preduzeća samo privremeno, a kada ispred njegove sadašnje funkcije bude stajao prefiks "bivši", biće upamćen po tome što je, umjesto da je polagao račune za svoj rad, medije dijelio na one koji su za njega podobni i nepodobni.
 
Redakcije portala

Info Bijeljina
BijeljinaLive