Centar Filadelfije 76ers je u poslednjim trenucima odlučio da preskoči utakmicu zbog bola u levom kolenu, što je izazvalo bes kod ljubitelja košarke koji su se radovali njegovom konačnom igranju u Koloradu.

To se nije desilo, Embid je presedeo meč na klupi i bio je predmet kritika i podsmevanja, kako novinara u Sjedinjenim Američkim Državama, tako i navijača.

Embid je u karijeri igrao samo dva puta u Denveru, od mogućih osam utakmica, što je navelo navijače, neironično, na teoriju da Kamerunac boluje od visinske bolesti.

Anonimni navijač se na platformi "Reddit" detaljno i ozbiljno pozabavio misterijom zvanom "igranje Embida u Denveru" i došao je do zaključka da postoji velika šansa da aktuelni MVP ima ozbiljne probleme na privikavanje na planinske uslove.

To je potkrepio sa sledećim argumentom – jedina dva puta kada je Embid igrao u Denveru bilo je u trenucima kada je Filadelfija prethodno gostovala Juti u Solt Lejk Sitiju koji se nalazi na 1.300 metaranadmorske visine.

Kako se Denver nalazi na 1.600 metara, teorija koju propagira korisnik "Reddit" jeste da je Kameruncu potrebno privikavanje na planinske uslove, te je zato oba puta igrao u Koloradu kada je prethodno bio sa ekipom u Solt Lejk Sitiju.