Mekinro (64) je u karijeri u singlu osvojio 77 turnira, a od toga sedam Grend slem trofeja i često legendarni američki teniser javno hvali Đokovića.

Tako je bilo i nedavno kada je pred kamerama Eurosporta istakao da je ovo što Novak trenutno radi ludilo kakvo nije viđeno u tenisu, a sada ističe da je Novak ne samo najveći teniser, neko i sportita u istoriji.

- Mogu ljudi da vole ili mrze Đokovića, ali je on za mene jedan od najvećih, ne tenisera, nego sportista u istoriji. Ima neverovatne fizičke predispozicije, a takvih mentalno spremnih sportista bilo je jako, jako malo. Ta želja za pobeđivanjem, intenzitet u njegovoj igri, to je impresivno. Nema puno sportista u istoriji, koji su celu karijeru bili tako intenzivni na terenu kao što je Novak. On je za mene u istoj kategoriji kao Majkl Džordan - rekao je Mekinro za hrvatski Indeks.

On je odgovorio na pitanje novinara da je današnji tenis dosadan.

- Više bih rekao da je predvidljiv, a za to je kriv Đoković, najbolji teniser svih vremena. Neću da kažem najveći, ali najbolji sigurno. On je tenis podigao na neki drugi nivo i mislim da smo to tek sada počeli da cenimo. To su bili Rodžer Federer i Rafael Nadal, koji su bili nedodirljivi, a onda je došao Novak i sve je poremetio. Svi su želeli da Federer i Nadal budu na tom nivou, a do tog nivoa na kraju je došao Đoković. To moramo da cenimo. Ja ne znam kako on održava taj nivo, ali znam da ne može zauvek da traje - istakao je Mekinro.