Kaminski je došao kao veliko pojačanje, igrač sa NBA iskustvom, koji je bio visoko rangiran na draftu, a u isto vreme i centar skroz drugačijeg profila u odnosu na Matijasa Lesora, dok je već u Superkupu ABA lige pokazao da se i te kako može računati na njega.

Kako je sezona odmicala, Kaminski je igrao sve bolje, ali mana u njegovoj igri je bila odbrana koja je brinula i navijače, ali i stručni štab Partizana koji jednostavno nije mogao da nalazi rešenje.

Naravno, Kaminski je sve to nadoknađivao odličnom igrom u napadu, mogao je da pogodi i za dva, ali i za tri poena, o čemu samo govore njegovi proseci poena. On je u ABA ligi odigrao 11 mečeva i prosečno beleži 11.7 poena, uz odličnih 50 odsto za tri poena, te 73.9 odsto za dva poena. Takođe, on ima i 3.9 skokova, što i nije baš pohvalno.

U Evroligi ima slične procente, beleži 8.2 poena, tri skoka i 1.4 asistenciju, ali u poslednje vreme ne cvetaju ruže baš kod ovog košarkaša.

Šta se desilo sa Frenkom Kaminskim? Tri utakmice i samo jedan minut...

Ipak, u poslednje vreme Frenka Kaminskog jednostavno nema na terenu, dok razlog još nije poznat. Ne radi se o povredi, konkuriše za sastav, te se čini kao da nešto drugo muči Amerikanca koji nastupa u crno-belom dresu.

Koliko situacija trenutno nije na najboljem nivou, govori i činjenica da on u poslednja tri meča ima tek jedan minut.

Protiv Makabija, Kaminski je presedeo na klupi čitav meč, gde je Partizan napravio neverovatan preokret. Potom su crno-beli igrali protiv Cibone, gde su ubedljivo slavili i to u okrnjenom sastavu, a u timu opet nije bilo Kaminskog.

Poslednji meč su odigrali crno-beli u Evroligi protiv Panatinaikosa, a Kaminski je proveo na terenu tek nešto više od jednog minuta, napravio je jednu grešku, izgubio loptu i odmah je bio opet na klupi.

To nije prihvatio kako treba, čak je došlo i do rasprave sa Željkom Obradovićem, što samo govori da su odnosi poprilično nategnuti.

Teško je i objasniti šta se desilo sa ovim košarkašem, koji je imao nekoliko sjajnih partija u Evroligi, zatrpao je koš Efesa (24 poena), Fenerbahčea (15 poena), dva puta je i Zvezdi dao po 11, ali, čini se kao da su problemi druge prirode.

Moraće Željko Obradović na sve načine da ponovo "osposobi" svog centra, baš zbog toga što ide i najvažniji deo sezone, koji bi mogao dosta toga da prelomi u nastavku, te da i odluči da li će crno-beli doći do plej-ina.