Utakmica je počela atraktivno kakva je bila i atmosfera u Štark Areni, dosta šuteva, dosta trojki. Odlično je meč otvorio Jago dos Santos, ali i Hauard sa druge strane, ali dobra odbrana je ritam navodila na crveno-bele.

Nastavila je Zvezda agresivno da igra sa obe strane terena, ali Baskonija je znala da napada kontranapadima. Detalj koji je oduševio navijače je bio ulazak Smarta, koji je nakon minut igre već upisao čak četiri poena iz dva šuta.

Druga četvrtina je bila nastavak borbe ova dva tima. Smart je nastavio u fantastičnom ritmu, a priključio se i vrhunski Hanga svojim prodorima i kreacijom za sebe.

Zvezda je u prvom poluvremenu šutirala izvanredno, pa su za dva uspeli da pogode 13 od 17 šuteva, dok su za tri poena pogodili osam od 15 pokušaja. Baskonija je igrala odlično, ali nije uspela da nalazi dovoljno efikasna rešenja u napadu kako bi preokrenula prednost stečenu tokom starta utakmice.

Crveno-beli su dosta sporo i loše otvorili drugo poluvreme što je Baskonija, naravno, iskoristila dobrom odbranom, agresivnim pristupom i kontranapadima.

Do kraja treće deonice Hauard se upalio i pogodio nekoliko vezanih šuteva za tri poena, a pored toga uspeo je i da izvuče dva faula pri šutu i to je bilo dovoljno za prednost Baskonije od sedam poena na kraju treće četvrtine

Do kraja utakmice Zvezda je uspela da se vrati, pogotovo povratkom Jaga na parket, na kraju je upravo on postigao trojku za samo poen zaostatka na kraju utakmice.

Zvezda je pružila fantastičnu košarku s obzirom na okrnjenost tima, uspeli su fantastično da se bore do samog kraja, čak i pored novajlije, koji još nije stigao da se upozna ni sa akcijama.

Najefikasniji pojedinac Zvezde bio je Jago sa 26 poena i pet asistencija, pratili su ga Rokas Giedraitis sa 13 poena i pet skokova, Smart sa 11 poena i Hanga sa 10.

U ekipi Baskonije ubedljivo najbolji je bio Markus Hauard koji je ubacio 32 poena, Vanja Marinković je dodao 18 poena. Moneke je dodao 13 uz 12 skokova i po tri asistencije i ukradene lopte. Upravo je on na kraju presudio ofanzivnim skokom. Kostelo je dodao 10 poena.

Zvezda će naredni meč igrati u ABA ligi i to protiv ekipe FMP-a, dok će u Evroligi naredne nedelje za protivnika imati berlinsku Albu.