Nedavno je jedan od korisnika  doživio zbunjujući incident sa svojim Facebook nalogom. Nakon uobičajenog prijavljivanja, primjetio je da je polovina interfejsa Facebook-a bila prikazana na kineskom jeziku, dok je druga polovina ostala na srpskom. 

Čovječe, zašto mi je Facebook odjednom na kineskom?" pitao je korisnik zabrinuto prijatelja, suočavajući se sa neočekivanim i zbunjujućim problemom. Nekoliko faktora može dovesti do ove situacije.

Prvi i najčešći uzrok je greška u podešavanjima korisničkog naloga. Korisnici mogu slučajno ili kroz neku interakciju promjeniti jezik svog naloga, što dovodi do iznenadne promjene. Da biste to ispravili, jednostavno idite na podešavanja jezika u vašem Facebook nalogu i vratite na željeni jezik. Međutim, mi smo u ovom slučaju provjerili podešavanja i jezik je uredno bio podešen na Srpski.

Drugi mogući uzrok može biti povezan sa pregledačem koji koristite. Ako je vaš pregledač podešen na drugi jezik, može doći do automatske promjene jezika na Facebooku. Iako je kineski jako čudan izbor, priznajemo. Provjerite i prilagodite podešavanja jezika u vašem pregledaču.

Treći faktor može biti kompromitovanje naloga. Ako su hakeri pristupili vašem nalogu, mogu promjeniti podešavanja jezika kao dio svojih aktivnosti. U ovom slučaju, promjenite lozinku i aktivirajte dvofaktorsku autentifikaciju.

Pored ovih, postoji i mogućnost da dođe do grešaka u samom sistemu Facebooka, što dovodi do automatske promjene jezika. U ovakvim situacijama, korisnici bi trebalo da kontaktiraju podršku Facebooka za dalju pomoć.

U zaključku, iako iznenadna promjena jezika na Facebooku može biti zbunjujuća, postoji više praktičnih rješenja za rješavanje ovog problema. Od ručne promjene jezika u podešavanjima, preko provjere podešavanja pretraživača, do jačanja sigurnosnih mjera naloga - korisnici mogu lako povratiti kontrolu nad svojim Facebook-om.