Niko Partizanu u njegovoj kući nije uradio ovo što mu je uradio Makabi i zato bi posle ovakve prve četvrtine trebalo da stave prst na čelo i da se dobro preispitaju šta im se desilo. Ipak, svime što su posle radili iskupili su se za očajno izdanje u prvih deset minuta i režirali su pravi spektakl, kojim su došli do 11. pobede u Evroligi. Za ovaj trijumf crno-beli su na kraju zaslužili da im se skine kapa.

U redovima crno-belih najbolji su bili Dozijer sa 23 poena i sedam skokova i Naneli sa 20 poena i devet skokova. Dvocifren je bio još Kaboklo, koji je dodao 11.



Makabi su predvodili Boldvin sa 19 i Sorkin sa 14.

Može da dođe loš period, može da dože kriza i da nešto neće, ali kako može da ne ide ništa? A njima baš ništa nije išlo. Obradović je posle tri napada pokušao da reaguje tajm-autom, ali to nije urodilo plodom. Partizan je šest minuta bio pez pogotka, pa su gosti napravili seriju 16:0.

Jedan jedini čovek je igrao u tim trenucima, to je Pi Džej Dozijer, koji je od 15 poena crno-belih postigao deset.

Ništa nije funkcionisali, baš ništa. Odbrane nije bilo, kao da su provocirali šuteve najboljih šutera, koji ove večeri nisu grešili. U napadu bez ideje, sveo se na jednu osobu, dok sredinom druge četvrtine nije proradio Naneli.

Ulazak Jaramaza i Smailagića je uneo agresivnost. Partizan je u trenucima poenterske krize zaigrao na kartu odbrane, koja je imala efekta, ali su kobni po njih i dalje bili propusti na najboljim šuterima, koji su sa distance odbijali svaki njihov nalet.

Panter je brzo ušao u problem sa faulovima i nije bilo na svom nivou, a Naneli je preuzeo ulogu lidera. Došao je do dvocifrenog učinka, smanjio je minus koji je prelazio 20 poena na 12 razlike, a onda su došle dve trojke u dva poslednja napada prvog poluvremena, pa je Makabi za komfornih plus 16 otišao na pauzu (52:36).

Po povratku na teren uloge su zamenjene. Na krilima razigranog Nanelija borbeni Partizan je napravio seriju 11:4. Da se situacija na terenu okrene u njihovu korist je doprineo Kaboklo, koji je na obe strane terena dominirao.

Trebalo im je sedam minuta da isprave sve što su kvarili u prvom poluvremenu. Igrači Makabija nisu znali šta ih je snašlo, distanca više nije radila, a svaki njihov promašaj crno-beli su kažnjaval. Koš po koš, odbrana po odbrana i došli su do preokreta! Trojka Ledeja, dvojka Nanelija i bum! Crno-beli su bili imali egal i psihološku prednost (60:60).

Partizan se našao u problemu početkom treće deonice, pošto je Naneli, koji je bio njihov najbolji igrač, zbog drugog nesportskog faula isključen sa meča. Lomile su sudije da li je obična ili tehnička greška nad Boldvinom, ali su odlučile da je ova utakmica za njega gotova mnogo pre kraja.

Nisu njegovi saigrači dozvolili da ih to poljulja, već su Smailagić i Jaramaz sa distance odlepili domaći tim na šest poena prednosti (75:69).

Gostima je ušla voda u uši, a znamo svi kako to bude kada neko režira ovakav preokret, onda ga sreća nagradi, pa za rukom počne da mu polazi sve.

Držali su igrači Partizana bezbednu prednost, brzao je rival u pokušaju da nadoknadi zaostatak, ali rezultata nije bilo. Kao šlag na tortu je uz zvuk sirene došla trojka kapitena!

Tako su Željko Obradović i njegovi izabranici režirali maestralnu pobedu od devet poena razlike 88:79 i vratili su se na pobednički kolosek! 

U dobrom raspoloženju će čekati meč sa Panatinaikosom, dok izraelski u narednom kolu igra protiv Olimpijakosa.