Naši momci odigrali su sjajan meč koji, ipak, nisu uspeli da krunišu pobedom jer su primili dva gola u poslednjih tridesetak sekundi meča.

Srbija naredni meč igra u nedelju protiv Mađarske (20:30), a dva dana kasnije protiv Crne Gore (18:00).

Najbolji strelac u našem timu bio je Dragan Pešmalbek sa pet golova, Petar Đorđić je dao četiri, po tri su dali Bogdan Radivojević i Lazar Kukić

Kod Islanđana, napadački je prednjačio Bjarki Mar Elison sa sedam golova, a najbolej ga je pratio Sigvaldi Bjern Guđonson sa šest golova.

Da mogu da se prepuste tom osećaju, danima bi naši rukometaši žalili za prošuštenom prilikom da se nokautira favoriovani rival, ovako, tek imaju jedna dan koji će iskoristiti da obnove energiju i pripreme meč sa Mađarima, jer im svako razmišljanje o drami sa Islanđanima može poremetiti fokus za narednu utakmicu.

Srbija je odigrala možda i najbolju utakmicu poslednjih godina kada se uzme u obzir rejting rivala, renomirani turnir i nači nan koji je igrala.

Drugo poluvreme poslužiće Toniju Đeroni i našim momcima kao vodilja kako treba i kako mora dalje.

Srbija je nakon manje-više egal igre u prvom delu meča (11:10 za Island) u nastavku vodila gotovo sve vreme, u više navrata i tri gola razlike. U tom ritmu i sa tom ratlikom ušla je u poslednjih deset minuta meča.

Delovalo je da Šironin tim u potpunosti vlada situacijom protiv jakih islandskih aduta koje je, sa protokom vremena, počela da hvata nervoza zbog izvesnosti poraza.

Đorđić se razgoropadio u tom odsudnom delu meča, Vanja Ilić je slao "teodosićevske" asistencije na crtu ka Pešmalbeku, sve je napadački funkcionisalo besprekorno u našeoj igri.

Dejan Milosavljev je sve vreme bio naš stub, naš zid, sa ukupno devet odbrana ulio je sigurnost i sebi i saigračima i taman kada je izgledalo da će ovo biti jesna sjajna i velika pobeda na startu Evropskog prvenstva - pali smo!

Golom Đorđića poveli smo 27:24 minut i po pre kraja.

Od tog trenutka usledilo je pomračenje Srbije - Islanđani su golovima Palmarsona u dva navrata i Guđonsena uspeli da se izvuku iako su do tada bili do guše u živom pesku.

Nisu naši momci bili sigurni u predaju lopte na jedna razlike, uspaničili su se, Islanđani su oberučke prihvatili poklon i stigla je kazna pet sekundi pre kraja.