Neroazuri su na svojoj "Meaci" u trećem minutu sudijske nadoknade izbegli novi kiks, pogotkom Davidea Fratezija koji se našao u pravo vreme na pravom mestu i u mrežu smestio odbitak nakon pokušaja Nikola Barele sa distance. Međutim, vrlo je lako moglo da se desi da im ni to ne bude dovoljno za tri boda.

Ogromnu šansu propustila je Verona da dođe do dragocenog boda u Milanu, koji im se smešio nakon što je Tomas Anri u 74. minutu "poništio" vođstvo domaćina. Međutim, za svega dvadesetak minuta francuski napadač slavnog prezimena prošao je put od heroja do tragičara, pošto je u devetom minutu nadoknade propustio da realizuje penal za 2:2.

Poslao je Anri Jana Zomera na jednu stranu, loptu u drugu, ali ona nije završila u mreži već na stativi. Odbitak je zatim glavom zahvatio Folorunšo, ali je iz ne baš najbolje situacije poslao loptu pored gola, za konačno slavlje Intera koji će i naredno kolo dočekati osamljen na liderskoj poziciji Kalča.

Inter je odlično započeo utakmicu i već nakon 13. minuta igre došao do vođstva pogotkom Lautara Martinesa, a ono je ostalo na snazi nešto više od sat vremena. 

Kada je Anri u 74. minutu poravnao rezultat na "Meaci" činilo se da tim Simonea Inzagija klizi ka drugom uzastopnom kiksu, ali to nije dozvolio rezervista Fratezi, koji je obijenu loptu nakon ne baš najsrećnije intervencije Montipa poslao u gol za konačnih 2:1..

Ovaj pogodak izazvao je pravi delirijum na milanskom stadionu, a prilikom slavlja junak Intera je umalo ostao i bez donjeg dela opreme.

Nakon ovog pogotka crveni karton je zbog prigovora dobio srpski reprezentativac Darko Lazović, a gosti umalo da i brojčano oslabljeni dođu do remija. Za to im je šansu dao nesmotren start Aćerbija u sopstvenom šesnaestercu, ali Anri nije izdržao pritisak sa "bele tačke".