Sekretar Gradskog odbora SNSD Bijeljina Bojan Savić rekao je da se SNSD u Bijeljini drži obećanog, što pokazuje činjenica da su tri odbornika u Skupštini grada, koja su istovremeno direktori javnih ustanova i preduzeća, vratila odborničke mandate stranci na raspolaganje.
 
- To su 29. decembra učinili Danijela Đukin, Zlatan Lazarević i Milenko Gajić. Pozivam i one direktore i funkcionere koji su članovi nadzornih, upravnih i drugih odbora, da vrate te mandate do 15. januara jer niko neće biti pošteđen - naveo je Savić.
On je istakao da se SNSD Bijeljina fokusirao na svoj klub odbornika u Skupštini grada i da skupštinska većina više ne postoji.
 
- Koalicija ne postoji u ranijem formatu, skupštinska većina takođe ne postoji, mi ćemo se baviti samo svojom organizacijom. Sada slijedi proslava 9. januara - Dana Republike i pozivam sve građane da dostojno proslavimo 32 godine postojanja Srpske, te da svi koji su u mogućnosti prisustvuju svečanom defileu u Banjaluci - poručio je Savić.
 
Predsjednik Skupštine grada Bijeljina Aleksandar Đurđević komentarisao je prethodnu sjednicu gradskog parlamenta koja je održana 29. decembra, ističući da je SNSD uloženim amandmanom na usvojeni budžet pokušao da ublaži neke negativne posljedice.
Materijale smo dobili 28. decembra, a sjednica je morala biti održana 29. decembra. Učinili smo sve da Bijeljina dobije budžet za 2024. godinu u iznosu nešto većem od 74 miliona KM, ali smo amandmanom nastojali da sve negativne posljedice preduprijedimo i da za najosjetljivije kategorije budu obezbijeđena sredstva koja su im nedostajala u prethodnoj godini. Tako smo dodatno obezbijedili 280.000 KM za subvencije za privatne vrtiće, 220.000 KM za novorođenu djecu, 200.000 KM za sportske klubove, kao i dodatna sredstva za prevoz đaka, stipendije, za poljoprivrednike, zdravstvenu zaštitu, udruženja od opšteg interesa... I pored političkih podjela, interes grada je na prvom mjestu - naglasio je Đurđević.
 
On je upozorio da rebalans budžeta za 2023. godinu nije usvojen, jer je Gradska uprava „očito željela da ispegla to što su nenamjenski trošena sredstva“.
 
- Nepokriveni budžetski deficit iz 2022. godine iznosio je više od dva miliona KM, a to je bilo u rebalansu i trebalo je da se „ispegla“. Gradska uprava je zaposlila više od 200 novih ljudi. Sve su to stvari zbog kojih je izabran posljednji radni dan 2023. godine da se raspravlja o rebalansu, a zna se da se ne može stići da usvojena odluka bude objavljena u Službenom glasniku! - rekao je Đurđević.
 
Na pitanje novinara kako komentariše „trzavice“ između Gradskog odbora SNSD i Republičke stranke Srpske, sekretar Bojan Savić je rekao da neki mediji vole rijaliti, ali da je bijeljinski SNSD ozbiljna partija koja će se u budućnosti baviti sobom.
 
- Nemamo u planu da držimo sastanke ni sa jednom strankom iz bivše koalicije, ali ih sve pozivamo da stanu u podršku institucijama Republike Srpske - dodao je Savić.