Junaci crno-belih bili su Jovanovići, golman Aleksandar i mladi napadač Dušan. Prvi jer je odbranio jedini udarac u seriji Andrije Fratrovića, a drugi što je na debiju odveo meč do ruleta kada je 11 minuta pre kraja doneo izjednačenje posle šoka u režiji majstorije Ognjena Ajdara.

U turbulentnom meču sablasne Humske nije se videla razlika između lidera Superlige Srbije i tima iz donjeg doma Prve lige, odnosno članova filijale Crvene zvezde, čak toliko da je malo nedostajalo da vidimo ogromno iznenađenje. Ipak, Partizan je još jednom pokazao da je kralj trilera ove sezone, da nikada ne odustaje i opet se vratio iz ambisa.

Drugi put u sezoni, posle Sabaha u kvalifikacijama za Ligu konferencije, slavio je u penal seriji i to ponovo zahvaljujući golmanu Jovanoviću, koji je blistao i u regularnih 90 minuta, isto kao na drugoj strani Ivan Guteša.

Međutim, svih pet izvođača crno-belih - Natho, Belić, Kalulu, Zahid i Saldanja "bocom" doneli su prolaz među osam najboljih u nacionalnom kupu. Ujedno, i rastužili golobrade dečake Grafosa, kod kojih su četvorica bili precizni (Petrović, Jovanović, Vukičević, Đukić).

Takođe, trener Ljubičastih Marko Neđić žaliće za naivnim potezom Babakara Mbupa kada je samo minut po vođstvu zaradio drugi žuti karton. Pitaće se talentovani trener šta bi bilo da je bilo 11 na 11, ali sada nema nazad...

Neđićevi dečaci došli su u Humsku da se nadigravaju otvorenog garda. Osim ranog uvoda, u koji je ušao bojažljivo, nije ustuknuo pred Partizanom igrajući egal sve vreme.

Jesu se ređale šanse pred golom Grafičara kada je Ivan Guteša odbranio čak četiri udarca Sameda Baždara za pola sata, ali su Ljubičasti servirali nekoliko opasnih kontri iz kojih je mogao da usledi kazna. Nije samo zahvaljujući raspoloženom Aleksandru Jovanoviću.

Ajdar i Babakar su izlazili pred njega isto kao što je Baždar na drugoj strani i – takođe ostali na nuli. Žaliće Grafosi najviše za dva zicera Babakara, prvo kada je slabo šutirao glavom, a onda kada je loše primio loptu u situaciji jedan na jedan sa Jovanovićem, koji mu je na kraju ušao u šut.

Prethodno je Ajdarov snažan udarac sa 20 metara ukrotio bivši reprezentativac Srbije i tako uz Gutešu bio najistaknuti pojedinac prvog poluvremena pred skoro praznim tribinama u Humskoj.

Kako je tekla utakmica sve više se uvlačila nervoza u redove domaćina, pa je tako Igor Duljaj je morao na poluvremenu da uvodi najbolje što ima (Saldanja, Zahid, Stojković), svestan da je posao teži nego što su svi očekivali.

Hteo je time da izvrši dodatan pritisak na Grafose, ali je brzo usledio šok. Ono što Ajdar nije uspeo u prvom poluvremenu jeste na isteku sat vremena igre.

Maestralno se ubacio ispred Aleksandra Šćekića i kada su svi očekivali pas u opasnoj zoni, odlučio se da pošalje "kiflu" u gol Jovanovića, koji ga je samo ulepšao paradom za 0:1.

Pravi šok u Humskoj poništio je neshvatljivim potezom napadač Grafosa Babakar Mbup kada je s leđa zgazio Sinišu Saničanina i ostavio na cedilu saigrače da se brane do kraja meča, samo minut po vođstvu.

Nije imao izbora Duljaj, pa je poslao još Alda Kalulua i debitanta Dušana Jovanovića da vade kestenje iz vatre. I upravo je biser iz crno-bele škole, koji je skrenuo pažnju na sebe golovima protiv Šerifa u omladinskoj Ligi šampiona, deo izjednačenje u prvom seniorskom meču.

Ispratio je asistenciju Stojkovića i 11 minuta pre kraja doprineo da se utakmica rešava na penal ruletu. A tamo je Partizan imao više sreće, koncentracije i kvaliteta da se izbori sa velikim pritiskom.