Srbija je sjajno ušla u meč i odmah je stekla prednost od četiri gola. Nisu mogle rivalke da se snađu sa odbranom Srbijs, pa je njihov prvi pogodak došao posle šest minuta.

Srpski napad je mahom išao preko levog krila, gde je Radosavljevićeva bila nezaustavljiva, ali je i Bojičićeva na poziciji pivotmena odrađivala odličan posao. Sjajnom kretnjom je iza leđa rivalki uspevala da pronađe poziciju, dok su saigračice pratile njenu borbu na šest metara i sjajno joj asistirale.

Nije dugo trajao šok Poljakinja, koje su došle do 4:3, ali srpski tim nije ispustio prednost nijednog minuta. Koristile su protivnice brzinu i iz kontri su dolazile do pogodaka, ali je Radosavljevićeva ostala nerešiva enigma za Poljsku odbranu, pa je uz dva pogotka sa penala Laništaninove vratila Srbiju na plus četiri 11:7.

Košanijak se do kraja prvog dela razigrala i postigla je četiri gola, kojim je pomogla svom timu da smanji našu prednost na 12:10. Za kraj poluvremena je Jovović proigrala Bojičić, koja je kroz sredinu postigla gol za 13:10 na poluvremenu.

Po povratku na teren Srbija nije ličila na sebe. Nisu imale ideju u napadu, pa su deset minuta bile bez pogotka i dozvolile su protivnicama da se razigraju.

Što se Poljakinja tiče, ostalo je isto, na  odbranu Srbije nisu mogle da odgovore, ali su koristile brzinu da dođu do pogodaka. Imala je Srbija sreće što je Čolićeva bila raspoložena na golu i sačuvala nas je u tom periodu, dok Laništanin nije sa devet metara konačno donela prvi gol.

Video se umor kod srpskih devojaka, a Košnijak je bila neumoljiva. Pridružila joj se Balsam, koja je donela izjednačenje Poljakinjama 15:15.

Poslednjih 15 minuta se vodila egal borba. Mnogo su srpskom timu nedostajali golovi Janjušević i Jovović, koje su bile bez pogodaka iz igre i to se odrazilo na rezultat.

Kombinovao je Bregar, vratio je najiskusniju postavu, a Lazićeva je odigrala ključnu ulogu u tim minutima. Sa dva gola je ostavila naš tim u igru (19:19).

Nije bilo ideje u Bregarovom sastavu kako da se odigra završnica, a problem im je predstavljala i čvrsta odbrana rivalku. Poljakinje su iskoristile to što su imale igračicu više, postigle su važan gol. a naš tim je ostao bez rešenja u napadu.

Košnijak i Kobilinska su ostale dominantne na terenu i odigrale su sjajno u završnici, a Janjuševićeva je golom sa sedam metara uspela samo da produži nadu našeg tima, koji je na kraju izgubio sa 21:22.

Nemačka je sledeći protivnik Srbije, sa kojim igraju 9. decembra u 18 časova, a sa Japanom će se oprostiti od Svetskog prvenstva, pošto je ovaj poraz u glavnoj rekao da naše devojke neće imati šansu da se bore za četvrtfinale, jer su im za to bile potrebne sve tri pobede.