Isporuka je bila značajan događaj ne samo za Teslu, već i za celokupnu industriju električnih vozila.

Mask je predstavio Cybertruck u svom prepoznatljivom stilu - uz dubstep muziku i neon osvetljenje, predstavljajući vozilo kao simbol nove ere u segmentu električnih pikap vozila.

Sa uglastim linijama i izradom od hladno-valjanog nerđajućeg čelika, Cybertruck se ističe čvrstinom i otpornošću. Opremljen je naprednim performansama, ubrzavajući od 0 do 100 km/h za manje od 6,5 sekundi u osnovnoj verziji. Model nudi domet od preko 500 kilometara na jednom punjenju, u zavisnosti od verzije.

Kompanije Tesla je objavila da će početna cena za najjeftiniji model Cybertruck-a iznositi 60.990 dolara, što je za više od 50% skuplje od cene koju je Mask prvobitno najavio 2019. godine. Ovo povećanje cene odražava promene na tržištu i u proizvodnim troškovima, ali i dalje postavlja Cybertruck kao konkurentan proizvod na tržištu električnih vozila.

Proces razvoja i pripreme za isporuku Cybertruck-a trajao je četiri godine. Mask je tokom događaja istakao upotrebljivost i performanse vozila, pre nego što su prvi vlasnici dobili priliku da svoje Cybertruck-ove odvezu iz Gigafabrike. Ova isporuka simbolizuje kraj dugog iščekivanja za mnoge entuzijaste i kupce.