Novoizabrani premijer prethodno je izjavio da će kada bude na vlasti zabraniti Kuran, što je odluka koja je privremeno zaustavljena. Habib el Kaduri, vođa organizacije koja predstavlja holandske Marokance, izjavio je da su uznemirenost i strah ogromni u njegovoj zajednici, koja čini pet odsto populacije Holandije.

Upravo iz tog razloga, mnogi muslimani u Holandiji počeli su da se fotografišu i snimaju kako navodno već pakuju kofere i odlaze iz ove zemlje, sada kada je Vilders izabran za premijera. Ove fotografije šire se na društvenim mrežama gde postaju viralne.

Mnogo muslimana u karakterističnoj garderobi, objavljuje svoje fotografije na kojima su sa koferom u ruci, gledajući u novog premijera na TV prijemniku.

Holandija je u sigurnim rukama, novi premijer je potpuno desničar i najmračnija noćna mora muslimana", piše u okviru jedne fotografije.

"Gert Vilders je pobedio, ja se vraćam u svoju zemlju“, kaže drugi musliman ironično, sa koferom u ruci, a tu su i mnoge druge šale akonto novog premijera Holandije.